arrow_drop_up arrow_drop_down
2 maart 2020 

Zo herken je burnout symptomen en voorkom je uitval

Een burn-out is het resultaat van langdurig over je grenzen heen gaan en je energie laten weglekken. Vrijwel iedereen die op deze manier werkt en leeft, zal ontkennen dat hij een burnout zou kunnen krijgen. Daarom is het voor veel professionals bijna onmogelijk om een burn-out te voorkomen. Van de andere kant is de gehele omgeving van de professional gericht op groei en resultaat. Niemand wil stilstaan bij een mogelijke uitval door burnout. Niemand wil serieus aandacht geven aan stress, werkdruk, onrust, onzekerheid, uitstelgedrag. pesten en conflicten. Toch zijn dit de belangrijkste energielekken die uiteindelijk tot een crisis leiden.

Sommige professionals zeggen hun contract op, anderen leggen zich neer bij de situatie en weer anderen raken overspannen en burnout. In alle gevallen ontstaat een ongewenste situatie. Niemand weet waarom veel managers het niet willen zien en het niet standaard op de agenda staat. Zeker is wel dat de meeste managers liever wachten tot de crisis optreedt en lossen het dan wel weer op. Iedereen weet dat dat niet heel slim is, maar niemand doet er iets aan! De prioriteiten liggen nu eenmaal ergens anders.

In een poging om hier een oplossing voor te bieden heb ik een professionele en inhoudelijke workshop gemaakt voor directeuren, leidinggevenden, HR en P&O-managers.

In deze workshop leer je wat de achtergronden van een burnout zijn en hoe je symptomen herkent. Maar vooral leer je wat je kunt doen om uitval te voorkomen. De workshop bestaat uit twee blokken van een half uur. Mijn voorstel is om hem te gebruiken bij het bewust maken van leidinggevenden en managers. Verdeel deze workshop daarom binnen je organisatie en maak stress, werkdruk, conflicten en uitstelgedrag bespreekbaar.

Bekijk nu eerst de trailer van de workshop:

 

Ben je directeur, leidinggevende, HR- of P&O manager? Neem dan contact met me op om te bespreken hoe jij stress, burn-out en uitval kunt voorkomen. Maar volg nu eerst zélf de workshop. Het is gratis en je leert in ieder geval wat de achtergronden van burnout zijn en wat je kunt doen om uitval van professionals te voorkomen.

Volg nu eerst de workshop: ‘Zo herken je burnout symptomen en voorkom je uitval’

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Ans
Door

Ans

op 27 April 2020

Mooie blog Jos

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"