Herstellen van burnout Jos Verheijden

HERSTELLEN van burn-out

Met mijn aanpak herstel je als directeur, zelfstandige of professional definitief van burn-out.

Je bent directeur, zelfstandige of professional maar je wordt geremd door burn-out, overspannenheid, stress of tegenwerking. Je bent belangrijk in je bedrijf en je wilt het liefst blijven werken.


Met mijn persoonlijke aanpak zul je snel herstellen en fit worden. Je leert hoe je met positieve energie, kracht en leiderschap alle uitdagingen ontspannen aanpakt. Zodat je weer verder kunt met je bedrijf en je leven.

Herken je deze burn-out symptomen bij jezelf?

Je moet steeds harder werken, maar er komt steeds minder uit je handen.

Veel ondernemende mensen hebben geleerd dat ze met hard werken veel kunnen bereiken. Dat klopt ook zeker op de korte termijn, maar op de lange termijn is het maar zeer de vraag of dat opgaat.

Zeker als je al wat burnout symptomen gaat ervaren, zal het steeds moeilijk worden om een tandje bij te zetten. Harder werken is door je afnemende energie eigenlijk niet meer mogelijk. Je moet alles opzij zetten en op pure wilskracht proberen te overleven.

Je merkt dat je jezelf niet meer kunt concentreren en afspraken vergeet.

Om je bedrijf te leiden of je vak goed uit te oefenen, is het nodig om je hoofd erbij te houden. Je moet enerzijds overzicht houden en anderzijds moet je ook nog alle details in de gaten houden.

Bij een overload van je brein kun je normaal gesproken wel filteren en het verschil maken tussen belangrijke prioriteiten en onbelangrijke bijzaken. Door je mentale uitputting lukt dit niet meer en slaat je brein op tilt. Het wil gewoon niet meer meewerken.

Je hebt steeds vaker paniek-aanvallen en je zou jezelf het liefst terugtrekken.

Door uitputting zal je weerstand verzwakken. Dat geldt zowel voor je immuun-systeem als voor je gevoeligheid voor potentieel bedreigende situaties, mensen en omstandigheden.

Dat betekent dat je vatbaar wordt voor allergische reacties en voedsel-intoleranties. Regelmatig terugkerende verkoudheid, griep en koortslippen zijn vaak genoemde maar niet herkende klachten. Veel mensen ervaren paniekaanvallen, fobische reacties en onzekerheden.

Wat zijn de risico's als je zo doorgaat?

Alles wat je met hard werken hebt opgebouwd, kan je weer ontnomen worden.

Een patroon dat ik vaak zie bij ondernemers en carrière-makers is dat ze zoveel bereiken omdat ze iets willen bewijzen voor een van de ouders. Of dat ze door keihard werken eindelijk waardering krijgen.

Omdat keihard werken met een burnout niet meer mogelijk is, ben je bang dat je alles kwijtraakt. Je voelt zowel je energie, je bedrijf als je gezin tussen je vingers wegglijden. Je hebt er geen grip meer op. Dat is wat je nog het meeste beangstigt. Je raakt alles kwijt en je kunt er niets aan doen.

Je raakt steeds verder achterop en de resultaten komen onder druk te staan.

Je energie zakt, je interesse zakt, je raakt de controle kwijt en nu ook nog de kracht om op de oude manier alles weer vlot te trekken. Je hebt nog geen nieuwe manier gevonden en je raakt steeds verder achterop.

Zeker bij MKB ondernemingen is de directeur / eigenaar onmisbaar voor het resultaat. Als je ook nog de oprichter en eigenlijk de enige bent die alle ins en outs kent, dan ga je achterlopen met leveringen, prestaties, klantrelaties, werkbare uren en dus ook je resultaten.

Je relatie komt steeds meer onder druk te staan. Je partner trekt dit ook niet.

Je probeert al je energie te richten op je bedrijf en je werk. Dat lukt al niet meer zo best, maar als je ’s avonds thuiskomt dan is de accu volledig leeg. Maar ja; je partner en je kinderen willen ook aandacht.

Je reageert je irritatie op hen af. Die pikken dat maar tot een bepaalde hoogte en uiteindelijk is de maat vol.

Maar ja; dan moet je kiezen tussen je relatie en je werk. Dan gaat je beperkte energie tóch naar je bedrijf. Dat moet immers zorgen voor je inkomsten en veiligheid.

Geen wachttijden of vragenlijstjes, maar direct starten met je herstel.

Met mijn aanpak ben je snel weer fit en kun je verder met je bedrijf, je carrière en je leven. In veel gevallen kun je zelfs (aangepast) blijven werken.

Want ook al ben je nog zo moe; het is slim om de draad weer op te pakken.

Alleen moet je het natuurlijk anders aanpakken dan voorheen!
Ik help je om de juiste stappen te zetten.

We pakken samen de oorzaak van je burnout aan!

De oorzaken van je burn-out liggen in je manier van doen en kunnen zwaar aanvoelen. Toch ben je met wat slimme aanpassingen snel weer fit.


  • In plaats van belangrijke beslissingen voor je uitschuiven ga je beslissingen nemen die je direct energie geven.
  • Hoewel je weet dat je iets moet doen, doe je het niet: Je gaat deze patronen herkennen en definitief doorbreken.
  • Je wilt niet naar je lijf luisteren en overleeft op wilskracht. Dat ga je veranderen en de juiste keuzes maken.

Herstel van je burn-out op jóuw manier, tijd en tempo

De eerste stap is je patronen doorbreken.

Ik snap dat het herstellen van je burnout nu je hoogste prioriteit heeft. Dat is dus het eerste wat we gaan doen. Maar als je ook fit en veerkrachtig wilt blijven, dan zul je echt moeten veranderen. Van binnenuit doorgroeien naar wie je wérkelijk bent. In je kracht komen.


De tweede stap is alles oplossen en borgen.

Je gaat bij mij je ware kracht ontdekken en inzetten. Daarom combineer je over een langere periode diverse werkvormen, zodat je op alle lagen aan jezelf werkt. Je wordt wie je van nature bent. Je staat helder, overtuigend en krachtig in je leven. Dat wil jij toch ook!


Maar je daadkracht is helaas ook je valkuil.

Juist je daadkracht, besluitvaardigheid, doorzettings-vermogen en energie zullen je tegenwerken bij het herstellen van je burn out. Je wilt immers snel de symptomen wegnemen en snel weer verder rennen. Daar is het helaas te laat voor. Dat zag je in de video.


In Nederland sta ik bekend als een van de meest effectieve specialisten op het gebied van burn-out en sociale angsten. Daarom werd ik gevraagd om als expert op te treden in tv-programma's.

Zo pakken we het aan

In Coaching en Training werk je heel gericht aan de oorzaak en het herstel van je  burnout. Vanwege mijn specialisatie kunnen we alle oorzaken veilig, vertrouwd en definitief oplossen. 

Vooraf heb je eerst een telefonische intake. Je merkt snel genoeg of er een ‘klik’ is en of mijn aanpak bij jouw leerdoelen past.

Professionele methode

Ik werk op basis van veilige, verantwoorde en internationaal gehanteerde methodieken als NLP, Systemisch Werken (Familie en Organisatie Opstellingen), Oplossingsgericht Werken, PLT, Time Line Therapy, Hypnotherapie, EMDR, EFT, SMD en Lichaamsbewustzijn.

Afhankelijk van je behoefte combineer je jouw groepstraining  of e-learning met individuele burnout coaching.

Training-Coaching 3.0

Het rendement van training en coaching wordt enorm verhoogd als je een combinatie maakt van professionele cursussen, live oefensessies en individuele burnout coaching.

De live groep sessies in de Lead2Flow Academy zijn op vaste tijden. De cursussen volg je als je tijd, energie en zin hebt. De individuele burnout coaching plan je in overleg met mij in.

Ps. Als voor jou alleen de beste goed genoeg is:
Ik verzorg alle coaching en training zélf!

Wil je samen met mij en andere deelnemers in een groepstraining aan jezelf werken? 

Met mijn Burnout Training herstel je definitief van je burnout.

Met mijn persoonlijke aanpak herstel je definitief van je burn-out en word je fit en energiek. Je leert hoe je met positieve energie alle uitdagingen ontspannen aanpakt en in flow komt.

Klik hieronder en lees meer over: 

Wil je via individuele Burn-out Coaching de diepte in en sneller resultaat boeken?

Met Burnout Coaching werk je heel gericht aan zware thema's.

Met mijn Burn-out Coaching leer je anders met situaties om te gaan en zul je snel rust, tijd en ruimte ervaren. Je pakt de oorzaak van je burn-out aan en je neemt de controle over je leven terug.

Klik hieronder en lees meer over: 

arrow_drop_up arrow_drop_down