arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom Geïnspireerde Actie Essentieel Voor Je Is
2 juli 2019 

Waarom Geïnspireerde Actie Essentieel Voor Je Is

Vandaag wil ik je uitnodigen om te ontdekken wat geïnspireerde actie betekent en hoe dat jou kan helpen in je bedrijf, je werk en je leven. Ikzelf vertrouw uitsluitend nog op geïnspireerde actie, maar ik ken ook de andere kant. Namelijk dat ik me regelmatig heb afgevraagd wat ik moest DOEN om het tij te keren. Ik ben uiteraard regelmatig vastgelopen en zocht steeds een uitweg om er weer uit te komen. In het verleden was mijn oplossing om maar zo snel mogelijk in de actie te schieten. Doen, doen, doen! Ik was me wel bewust dat ik mezelf daarbij voorbij liep en uitputte, maar ik wist ook niet wat ik anders moest doen. Het ging steeds over DOEN! Mijn hoofd hielp me daar prima bij, maar mijn lijf kraakte en piepte aan alle kanten. Deze korte termijn aanpak is dé manier om een burnout te krijgen. Zolang ik maar in mijn hoofd bleef, hoefde ik mijn lijf niet te voelen. Heel slim bedacht van mijn intelligente hoofd.

Wat moet ik doen?

Als ik mezelf nu de vraag stel ‘Wat moet ik doen?‘ dan gaan alle alarmbellen bij me af. Dan is het tijd om direct afstand te nemen en terug bij mezelf te komen. Terug bij mijn lijf, mijn missie, mijn drijfveren en alles waar ik voor sta. Dit is voor mij het vertrekpunt én het punt om regelmatig naar terug te keren. Ik heb al mijn kennis gebruikt om deze optimale methode te ontwikkelen. Ik pas hem uiteraard op mezelf toe en al mijn coaching en training gaat hier over. Het komt overal in terug.

Het gaat er om dat je uitsluitend nog Geïnspireerde Actie onderneemt. Dat is namelijk de enige gezonde basis voor langdurig succes, resultaat, gezondheid en geluk. De reden is dat je altijd heel dicht bij jezelf blijft en uitsluitend je eigen ding, op je eigen manier en in je eigen tempo doet. Je komt ook steeds weer bij jezelf en in je kracht terug.

Dat wil toch iedereen!

Natuurlijk wil iedereen dat, maar toch doen verreweg de meeste mensen het op een heel andere manier. Veel mensen laten zich leiden door hun omgeving en door negatieve emoties en gedachten. Ze reageren op wat er op hen afkomt en zijn veel brandjes aan het blussen. Ze blijven hopen dat het wel een keer beter zal gaan. Maar het belangrijkste is dat ze geen 100% verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag en resultaat.

Best interessant als je jezelf realiseert dat er voldoende mensen zijn die het goede voorbeeld geven. Uiteraard zijn er trainers, coaches, boeken en online trajecten in overvloed, maar je moet wel het initiatief nemen om 100% verantwoordelijkheid te nemen. Dan wordt je bewust van je situatie en ga je actief op zoek naar manieren om deze te veranderen.

Het allerbelangrijkste is om in beweging te komen en stappen te zetten. Maar dan uiteraard niet door als een dolle in het ‘doen’ te schieten, maar door eerst jezelf, je missie, je bijdrage en je drijfveren helder te maken. Met andere woorden: WIE ben je, WAT is de essentie van wat je doet, WAAROM doe je wat je doet en HOE krijg jij energie om in beweging te komen. Dit is altijd het enige juiste en gezonde vertrekpunt.

Veel ondernemers zijn zo gestart

Opmerkelijk is dat veel ondernemers op deze manier hun bedrijf gestart zijn. Sommige zijn deze gezonde aanpak later verloren door alle management taken, verplichtingen, verwachtingen en afhankelijkheden. Maar gelukkig zijn er veel ondernemers die continu hun verantwoordelijkheid nemen om steeds in een optimale conditie te blijven. Die steeds naar zichzelf terugkeren om hun missie, bijdrage, drijfveren en passie weer helder te maken. Om vervolgens weer lekker aan de slag te gaan.

Ze zullen de woorden ‘Geïnspireerde Actie’ niet gebruiken (die heb ik zelf bedacht), maar ze volgen vooral hun hart en hun passie. Een aantal van hen is hier bewust mee bezig en een aantal doen dit van nature. Ze lijken steeds in een flow van moeiteloosheid te zijn en voelen zich betrokken bij hun omgeving, het milieu en de maatschappij. Het zijn echte voorbeelden en inspiratiebronnen. Ze nemen anderen mee in hun succes en dragen hun boodschap met passie en enthousiasme uit.

Missie en bijdrage

Mijn eigen persoonlijke missie is ‘bijdragen’ en mijn daaraan verbonden bijdrage (purpose) is mensen ‘onafhankelijk en vrij maken’. Mijn drijfveren ‘ontmoeten, verbinden en vertragen’ zitten verweven in alles wat ik doe en onderneem. In mijn coaching en trainingen kan ik mijn verhaal uiteraard prima delen, uitleggen en trainen. In mijn blog schrijf ik regelmatig artikelen over persoonlijke ontwikkeling.

In mijn interviews en documentaires zoek ik succesvolle en inspirerende ondernemers op die hun verhaal met ons willen delen. Gelukkig ben ik zelf nogal onderzoekend, nieuwsgierig en leergierig en ben ik graag in gesprek met mensen waar ik van kan leren. Daardoor komt alles weer perfect bij elkaar en kan ik mijn missie, passie en drijfveren mooi combineren met leren hoe ik mezelf continu kan verbeteren. Want er zijn natuurlijk veel meer manieren om je passie te leven en veel in flow te zijn!


Uiteraard is het mijn vak, mijn passie en mijn werk om mensen te ondersteunen om uitsluitend nog geïnspireerde actie te nemen. Daarom heb ik het Lead2Flow programma ontwikkeld. In dit programma volg je tweewekelijks een live sessie met andere ondernemers waarin je iedere keer weer een stapje zet. Je ontwikkelt je leiderschap met als doel om nog beter in een flow van moeiteloosheid te komen waarin alles eenvoudig lukt.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen