arrow_drop_up arrow_drop_down
1 januari 2016 

Je hebt jouw lot zelf in de hand

We hadden toch weer een oudejaarslot gekocht in de hoop dat we dan toch eindelijk een keer zouden winnen. Dat we dan eindelijk zouden kunnen gaan doen wat we altijd al gewild hadden. Dat we alles goed voor elkaar hadden. Jaja; Zelfs mensen die weten hoe het werkt, geloven soms in sprookjes!

Het voelt ook gewoon lekker om te weten dat het lot in je hand de potentie heeft om alle problemen op te lossen. Om alles wat je wilt te kunnen realiseren. Dat is immers wat we willen: Gewoon gelukkig zijn, vrij zijn, gezond zijn, overvloed ervaren en warme relaties aangaan.

Teleurstelling, geluk of wijsheid?

Na zo’n uitstapje en bijbehorende teleurstelling dat we wederom niets gewonnen hadden, kom ik gelukkig snel terug tot het besef dat ik mijn lot altijd al in de hand heb. Dat ik mijn perfecte leven al leef. Dat besef is voor mij de grootste winst; de hoofdprijs en jackpot tegelijk.

Het besef dat je elk moment van de dag jouw ‘winnende lot’ in je hand hebt en dat je het alleen maar hoeft te ‘innen’, is bepalend voor je geluk. Voor de mate van flow die je zult ervaren. En dat staat los van de omstandigheden (hoewel die het ervaren van geluk uiteraard wel meer of minder makkelijk kunnen maken).

Wat is de norm?

Het gaat fout als we ons spiegelen of afmeten aan de norm of aan wat anderen bedacht en bereikt hebben. Dat heeft namelijk weinig met jou te maken. Dat gaat over andere mensen. Dat gaat over hún lot. Daar naar kijken is alleen zinvol als je die info positief gebruikt om jezelf te ontwikkelen.

Stel jezelf de vraag wat je kunt leren van een situatie die je als niet-prettig ervaart. Wat is de dieperliggende boodschap die je aangereikt krijg? Wat is de positieve bedoeling van deze ervaring? Is dit leermoment misschien wel jouw ‘lotje uit de loterij’? De hoofdprijs en jackpot tegelijk?

Waar het om gaat is dat je hier op aarde bent om je eigen leven te leven. Je lot te omarmen. Of zoals ik het in mijn training en coaching benoem: ‘Om je persoonlijke missie te leven’. Hoe dichter je bij je missie blijft, hoe beter je op je ‘padje’ blijft, hoe meer je je eigen leven leeft; hoe gelukkiger je zult zijn.

Goede voornemens

Mijn goede voornemen voor dit jaar is dan ook om zo dicht mogelijk bij mijn persoonlijke missie te blijven, te beseffen dat ik mijn winnende lotje al in mijn hand heb, dankbaar te zin voor wat ik (bereikt) heb, te genieten van elk moment en dit te delen met anderen. Dat is ook wat ik jou toe wens.

Als je al coaching bij mij gevolgd hebt, dan heb je jouw missie al helder: Zorg dat je er zo dicht mogelijk bij blijft. Als je jouw missie nog niet helder hebt, neem dan je lot in eigen hand. Ik wil je daar graag bij helpen (inspireren is immers onderdeel van mijn missie).

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"