arrow_drop_up arrow_drop_down
6 februari 2020 

Je moet gewoon beter je best doen!

Het is vreemd, maar stoppen of opgeven zijn geen opties meer: Je moet gewoon beter je best doen! Er wordt overigens niet gevraagd wat je zélf wilt. Je omgeving (maar ook je eigen overtuiging) wil niets weten van stoppen of opgeven. Mede daarom is het voorkomen van een burnout zo moeilijk. Niemand wil aan de consequenties denken. Jij niet, maar de mensen om je heen ook niet. Daarom is het gewoon niet bespreekbaar en wachten we stilzwijgend af tot er iets heftigs gebeurt. Als je lijf eenmaal ingrijpt met heftige burnout symptomen en paniekaanvallen, dan hoef je zelf niet de beslissing te nemen en zal je omgeving accepteren dat je er even uit bent. Dat lijkt de makkelijkste weg, maar ik kan je garanderen dat het veel slimmer is om eerder in te grijpen en voor jezelf en je gezondheid te kiezen.

 

 

Uiteraard is het mijn vak, mijn passie en mijn werk om mensen te ondersteunen om tijdig actie te nemen. In de training Persoonlijk Leiderschap ontwikkel je leiderschap met als doel om beter in een flow van moeiteloosheid te komen waarin alles wél eenvoudig lukt.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"