arrow_drop_up arrow_drop_down
13 december 2015 

Kerstkado voor jezelf: Rigoureus opruimen

Misschien herken jij het wel; dat je tegen het einde van het jaar nog alles op orde wilt hebben. Dat je alsnog je budget wilt realiseren. Dat je die stapels papierwerk nog wilt wegwerken. Dat je nog kerstkaarten wilt versturen, Een spetterend kerstmenu wilt bedenken….. Zucht……. En dan te bedenken dat het bijna kerstmis is. De tijd om los te laten. Op te ruimen. Te bezinnen. Tot jezelf te komen.

Realiseer je dat ‘rommel’ de energie blokkeert. Niet alleen de energie in je lijf, maar ook de energie in je werk, je relatie en je gezondheid. Als je omringd bent met rommel dan voel je jezelf al snel futloos en moe. Je voelt je eerder op je teentjes getrapt. Je wordt zelfs meer vatbaarder voor griep en verkoudheid.

Feng Shui

Binnen Feng Shui bestaat een mooie oefening om helder te krijgen hoe rommel je energie laat weglopen. De oefening gaat als volgt: Ga voor voor de ingang naar een bepaalde ruimte staan en concentreer je op de energie in je lijf. Word je enthousiast om naar binnen te gaan of voel je weerstand? Neem bijvoorbeeld je werkplek. Voel je dat je er graag aan slag gaat, of zakt de moed je in de schoenen van de hoeveelheid rommel die er ligt?

Opruimen betekent écht weggooien.

Alleen wat papier verplaatsen en netjes op stapeltjes leggen heeft geen nut. Weg ermee. In de prullenbak, naar de vuilstort, door de versnipperaar.

  • Alles wat je niet meer gebruikt: Weg ermee.
  • Alles wat afgewerkt is: Door de versnipperaar.
  • Alles waar je tegenop ziet: Delegeren.
  • Alles wat energie kost: Uit je hoofd zetten.
  • Alles wat persé klaar moet: Hulp zoeken en snel wegwerken.

Geloof me: Je voelt je direct fitter en energieker. Je bent meteen succesvoller. Je gaat meteen weer kansen zien. Je hebt weer zin om dingen op te pakken. Iets nieuws te ontwikkelen. Je partner, collega’s, kinderen en secretaresse in het zonnetje zetten. Je kamer schilderen. Een oude hobby oppakken. Nou ja; bedenk zelf maar wat jij nu gaat doen.

Dus: ACTIE

Doe de Feng Shui oefening voor alle ruimtes op je werk (kantoor, archief, entree) en thuis (slaapkamer, keuken, werkkast, huiskamer). Ga nu eerst opruimen. Gewoon NU direct doen. Je zult snel meer energie en resultaten krijgen.Je zult veel relaxter aan je kerstvakantie beginnen. Ik wens je veel plezier, energie en ruimte in je hoofd. En natuurlijk hele fijne en ontspannen kerstdagen.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Gratis workshop