arrow_drop_up arrow_drop_down
30 november 2014 

Gratis meditatie-cursus

Mediteren is een eenvoudige techniek die je weer terugbrengt naar je natuurlijke ontspannen houding. Het is een geweldige manier om weer tot rust te komen, stress los te laten, de dag af te sluiten, balans te vinden, in flow te komen, te herstellen van een burnout en gezonder te worden. Bovendien is het gewoon heel lekker om te doen.

Veel mensen hebben een vreemd beeld bij mediteren en denken dat het iets spiritueels is. Een ‘ver van mijn bed show’. Jammer, want mediteren zou je kunnen helpen om weer dichter bij jezelf te komen. Mediteren is een eenvoudige techniek die je snel kunt leren. In onderstaande video kun je geheel gratis mijn meditatie-cursus volgen.

Mediteren is je natuur volgen

Het ‘probleem’ van mediteren is dat het zo simpel een eenvoudig is, dat je er een training voor moet volgen! Maar misschien is het voor jou gewoon prettig dat je even uitleg krijgt en deze korte meditatiecursus kunt volgen. Na deze cursus kun je geheel zelfstandig mediteren.

Onderstaande video duurt een half uur. Als je er aan begint, is het verstandig om een rustig moment te kiezen. Zoek een plek thuis waar je niet gestoord kunt worden (of vertel dat je niet gestoord wilt worden). Zet je telefoon uit. Zet de radio, tv of muziek uit.

Ik begeleid je door je eerste meditatie.

Daarna kun je zelfstandig mediteren. Het is dus niet nodig om steeds deze video te volgen. Maar als je hem eens wilt herhalen is dat natuurlijk helemaal prima. Vertrouw op je eigen vermogen om te weten wat goed is voor jou.

 

 

Zo, dat was de basis! Zoals ik in de meditatiecursus heb uitgelegd, is het slim om dagelijks twee keer 20 minuten te mediteren. Doe dit in ieder geval de eerste vier weken. Dan is je onderbewuste er aan gewend. De meeste mensen merken na enkele weken al een wezenlijke verandering in hun ontspanning, gezondheid en welzijn. Ga maar ontdekken wat het met jou doet.

Als je meer wilt lezen over Ho’oponopono of bijvoorbeeld Transcendente Meditatie, dan kun je gewoon even googelen. Wil je grondig aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en wil je meer weten over Persoonlijk Leiderschap, dan zit je nu al op de juiste website.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
christel
Door

christel

op 1 December 2014

meditatie
Hoy Jos . Inderdaad is meditatie goed voor een algemeen welbehagen . Ik heb ongeveer 2 weken geleden Dirk de Ruiter gevonden op internet die helende meditaties geeft , voor iedereen wat wils . K'moet zeggen dat het héérlijk is . Maar ik heb wel opgemerkt dat er héél veel onverwerkte vastgezeten emoties , kwaadheid etc . heel sterk naar buiten optreden . Het is precies dat je al je opgehoopte kwaadheid naar buiten toesmijdt , en dan nog t'liefst tegen je eigen partner . Ze zijn gewaarschuwd . Na een burn-out kom je jezelf weer tegen , en word nog extra benadrukt bij meditatie . Ik hoop ,maar ben er zeker van , dat , als je je emoties kan kanalizeren en loslaten, wat niet op 1, 2 ,3 gebeurd , je nieuwe ik tevoorschijn gaat komen .

Jos Verheijden
Door

Jos Verheijden

op 1 December 2014

Korter mediteren

Als je begint met mediteren is het soms verstandig om kort te beginnen (5 tot 10 minuten) en het langzaam op te bouwen. De reden is wat jij omschrijft, dat het anders te heftig kan worden. Dat is niet nodig en niet wenselijk. Houd het zo prettig en comfortabel mogelijk.

Nynke Doevelaar
Door

Nynke Doevelaar

op 2 December 2014

meditatie!
Hallo Jos, Ik heb in de loop van de tijd heel veel geprobeerd om me beter te voelen. Ook meditatie en mindfulness. Ik ben inmiddels een wandelend reclamebord voor deze zaken, ik raad echt iedereen aan om het te doen. Top dat jij deze video deelt. Ik lees je blog altijd met plezier en herkenning. Dank je wel!

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"