Zo gebruik je jouw ultieme hulpbron
29 januari 2017 

Zo gebruik je jouw ultieme hulpbron

In alle facetten van je werk en leven maakt het inzetten van je hulpbronnen het verschil dat het échte verschil maakt. Als je ruim toegang tot je hulpbronnen hebt en deze effectief inzet, dan zul je alles bereiken wat je wilt. Dan zul je voornamelijk in flow zijn en een overvloedig, gelukkig, gezond en rijk leven hebben. Alle filosofieën, geloofs-overtuigingen en theorieën vertellen je dat dit de bedoeling van het leven is. De vraag die veel mensen stellen is waarom je zo weinig van die overvloed merkt! Waarom je zo vaak geconfronteerd wordt met vervelende zaken! Waarom er zoveel verdeeldheid heerst!

Het antwoord is dat je dan de verkeerde vraag op het verkeerde moment stelt! We laten vervelende zaken in ons leven toe en we grijpen pas in als het kwaad al geschied is of de problemen al niet meer te overzien zijn. Vergelijk het met een auto die zonder handrem op een helling staat en begint te bewegen. Als je direct ingrijpt en hem tegenhoudt dan kun je hem nog stoppen. Als je dat onderaan de helling probeert te doen terwijl hij al op volle snelheid is, dan…..

Het leven is bedoeld om overvloedig te zijn

Alles begint met het besef dat het leven bedoeld is om overvloedig, rijk, gezond, gelukkig en betekenisvol te zijn. Iedereen heeft dit besef van kinds af aan in zich! Alleen wordt dit besef nogal eens overschaduwd door alle shit, ellende en toestanden die we in het leven en de maatschappij tegenkomen. Als je in de details duikt en alle ellende eens uitgebreid gaat bespreken, analyseren en serieus nemen, dan raak je het besef hoe jouw leven hoort te zijn snel kwijt.

Het is belangrijk om regelmatig even afstand te nemen en contact te maken met je Bron (of de bron van het leven). Als je contact maakt met je Bron, dan ervaar je vrijwel direct euforie, overzicht, besef, inzicht, vrijheid en wijsheid. Deze krachtige stemmingen gebruik je om je brein te programmeren voor geluk, overvloed en gezondheid. Je gaat steeds meer beseffen wat écht belangrijk is en wat er écht toe doet.

Oefening om contact te maken met je Bron

De essentie is dat je contact maakt met het besef dat het leven bedoeld is om overvloedig te zijn. Dan is het essentieel om afstand te nemen. Laat alle details en ‘feitelijkheden’ even voor wat ze zijn. Kijk eens even heel abstract naar het leven en hoe mooi en wonderbaarlijk dat is. Kijk eens hoe alles in de natuur in perfecte harmonie en volgens absolute natuurwetten verloopt. Neem dit mee en maak contact met je eigen bron en besef dat de natuurwetten ook voor jou gelden. Van een afstandje is alles perfect. Ervaar wat dit met je doet.

Oefening om je Bron effectief te gebruiken

Oefen eerst een paar keer met het contact maken met je bron. Als je minimaal 15 minuten krachtig in het goede gevoel kunt blijven dan ga je naar de volgende stap: Neem nu tegelijk met dit goede gevoel een vervelende situatie in gedachte die je wilt veranderen. Houd beide ervaringen tegelijk in gedachten en doe dit gedurende minimaal 15 minuten. Op een gegeven moment gebeurt er iets wonderlijks dat we verlichting, alignment of coherentie noemen. Dit voelt fantastisch en het zal je brein (her-)programmeren voor meer geluk, wijsheid en overvloed.

Flow is je natuurlijke staat

Als je hier meer van wilt weten, dan zou je Lead2Flow kunnen doen. Dan leer je nog veel meer manieren om je persoonlijke effectiviteit te verhogen en om nog meer van je werk en leven te genieten. Hoe zou dit voor jou zijn?!

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
liliane verweij
Door

liliane verweij

op 30 January 2017

zo gebruik je je ultieme hulpbron
Volgens mij is dit exact hetzelfde als het toepassen van de EMDR methode door een psychotherapeute. Ik betwijfel of iemand die in een burn-out of depressie zit sterk genoeg is om dit zonder hulp te doen.

JosVerheijden
Door

JosVerheijden

op 30 January 2017

Klopt: Bij burnout en
Klopt: Bij burnout en serieuze depressie moet je professionele en gespecialiseerde hulp inschakelen! Een van de redenen hiervoor is dat je je eigen patronen niet herkent en je de patronen waarmee je burnout of depressief bent geworden, gaat gebruiken om er weer van af te komen. Dat werkt niet!

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down