Filmtip: YES MAN
18 november 2012 

Filmtip: YES MAN

Door allerlei vervelende ervaringen, ziektes, ongemak en alle ellende die je kan overkomen, kun je zomaar in een negatieve spiraal terecht komen. Een beetje depri worden. Wegzakken in je eigen ellende. Zelfs als je vrienden of familie hebt die je er uit proberen te trekken, dan nog zullen veel mensen er in blijven hangen. Wat heb je dan wél nodig om de negatieve spiraal te doorbreken en weer gelukkig en vrij te worden?

Veel mensen zitten diep in de shit, maar nét niet diep genoeg om er echt iets aan te gaan doen.

Blijkbaar moet er iets speciaals gebeuren voordat mensen het heft in eigen hand nemen en de draad weer oppakken (lees anders het artikel: ‘Crisis, een geschenk uit de hemel’ nog eens). Een doorbraak kan vanuit elke hoek komen. We noemen dit vaak ‘toeval’ maar ik denk dat er ergens in je onderbewuste een wake-up-call geactiveerd wordt.

Yes Man

De film ‘Yes Man’ met Jim Carrey laat prachtig zien hoe dit werkt. Door een echtscheiding raakt hij in een depressie. Hij zegt overal NEE tegen. Zijn vrienden blijven wel aan hem trekken, maar hij slaat elke suggestie in de wind. Totdat hij zo diep in de shit zit, dat hij de laatste strohalm vastgrijpt. Hij gaat naar een seminar waarin je leert om JA te zeggen tegen alles. JA te zeggen tegen het leven. JA te zeggen tegen jezelf.

Door overal JA tegen te zeggen en alle kansen te grijpen, kom je in geheel nieuwe situaties terecht.  Door op deze manier ‘out of the box’ te leven ontmoet je de meest prachtige mensen. Je leert compleet nieuwe dingen. Je gaat weer leven, stralen, lachen. Dat is toch wat je wilt!!

Doorbreek oude patronen

Wat je tegelijkertijd doet, is het doorbreken van oude patronen. Die oude patronen hebben je in die shit gebracht. Dus als je die oude patronen blijft inzetten, zul je steeds dieper in die shit komen. Einstein had hiervoor een mooie definitie:

Waanzin is: hetzelfde doen en iets anders verwachten.

Hieronder vind je een trailer van de film, maar ik wil je adviseren om gewoon de gehele film te bekijken. Echt de moeite waard. En als het niet de moeite waard was, dan heb je in ieder geval 1,5 uur gelachen. Dat is ook wel wat waard!!

 

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
sylvia
Door

sylvia

op 19 November 2012

blog
leuke blog, interessant artikel! ken de film zelf ook en heb het zelfs een tijdje geprobeerd, je komt in hele nieuwe cirkels terecht! wel een beetje jammer van de taalfouten.. "door allerlei vervende.." "dat is toch wilt.."

Pardoes
Door

Pardoes

op 23 November 2012

Filmtip: YES MAN
Sylvia, heb je wel je goeie leesbril op? Hoezo: beetje jammer van de taalfouten..? Jij leest kennelijk: 'door allerlei vervende..' in plaats van 'vervelende' en jij leest: '... dat is toch wilt..' terwijl er duidelijk staat 'dat is toch wat je wilt.'

Jos Verheijden
Door

Jos Verheijden

op 23 November 2012

Sorry, sorry

Sorry, maar ik had de taalfouten al gecorrigeerd.

Marino
Door

Marino

op 19 November 2012

diep in de shit
Nou..zoals je zelf zegt.veel mensen zitten diep in de shit, maar niet diep genoeg om er wat aan te doen om eruit te komen. Dit overkwam mij drie jaar terug...Ik ben zo hard op mn ziel getrapt dat ik het vertrouwen in mensen en relaties compleet kwijt was geraakt. Ik was ook totaal de weg kwijt en had ook geen richting in meer in m'n leven. Door heel goed en diep naaar me zelf te kijken ben ik een hoop tegen gekomen dat verandert moest worden in m'n zijn. IK ben vandaag een hele sterke man geworden die de rust heeft gevonden om te studeren en drummen en weer dingen op te pakken in het leven van allen dag. Een ieder spreek van dat er crisis is, maar ik heb dat niet voor mijn eigen gevoel. Ik heb genoeg te doen en veel om naar uit te kijken. Ik heb een vol leven nu waardoor ik veel mensen aantrek met deze energie die ik uitstraal. Met m;n ervaringen help ik ook anderen die in de put zitten en zet mensen die dicht bij me staan om dingen aan te gaan in hun leven. Een goede vriend va mij is door gesprekken met mj zo veel meer sterker en bewuster geworden van zichzelf en wie hij is. Ik kreeg een keer een mail van hem dat hij me dankbaar is voor de vele gesprekken die we hebben gehad en dat hij nu een duidelijk beeld heeft van hoe hij als persoon in het leven staat en dat mensen hem niet meer zomaar misbruiken. Hij is belasting jurist, maar was zo onzeker van zichzelf, wat hem onaantrekkelijk maakt voor vrouwen. Nu is hij 'the man' en is hij stevig aan het daten en uitgaan met vrienden en vriendinnen. HEt is een gave om anderen te helpen en ook leuk en zegt een heleboel over jezelf en wat je teweeg kunt brengen in het leven van een ander. Mooi is dat!

Pieter Bos
Door

Pieter Bos

op 19 November 2012

yes
Een informatieve blog over een leuke film... "Ja" zeggen is een van de mogelijkheden, als we denken aan acceptatie. We overwinnen, door "ja" te zeggen zonder eerst diep over alle bezwaren na te denken, onze verstandelijke neiging om ons bij voorbaat te verzetten. "Ja" zeggen zonder "maar" is niet zo eenvoudig. Uiteindelijk moet de uitdaging om altijd ondubbelzinnig ja te zeggen uitmonden in de ontdekking van de weerstanden van ons ego. Acceptatie gaat veel verder dan "yes!" uit te roepen. Soms is voldoende om de feiten te nemen voor wat ze zijn, zoals onze schaduwzijde, met of zonder "yes!"

Fenneken
Door

Fenneken

op 22 November 2012

YES
Ik heb een tijd lang ook in een enorme dip gezeten... ik heb de bodem meerdere keren geraakt en dat was geen makkelijke ervaring... en nu zit ik in de positieve spiraal omhoog... soms sla ik een beetje door en ga weer even in de spiraal naar beneden om in het midden uit te komen... Balans voor mezelf... niet te druk... niet te rustig... tussenweg in activiteiten en ontspanning... Mijn nieuwe levensmotto is liefde, eerlijkheid en respect en vertrouwen houden in de aarde en in boven... Ik probeer wel alles wat ik doe met een JA gevoel te doen... Ja ik ben vrolijk... Ja ik ben boos.... Ja ik ben verdrietig... Ja ik ben mezelf... :) Ja een leuke film om te gaan kijken.... JA

Marcus
Door

Marcus

op 25 November 2012

Yes
hoe dieper in de put...hoe dichter bij de bron...zowaar 2012 het jaar waarin ik besloot naar aanleiding van een workshop rond de jaarwisseling met als thema "leef het leven wat je droomt" om mij mee te laten stromen met de flow...ik heb dit jaar vele klappen mogen meemaken en telkens heb ik mee gebogen nu November voel ik mij een sterke persoonlijkheid die door veel mensen geliefd is om wat ik uitstraal ...ondanks ik door baanverlies op het nivo van bijstand ben beland zie ik hier nieuwe uitdagingen in Yes i can

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down