When the pupil is ready to learn
4 oktober 2012 

When the pupil is ready to learn

Misschien ken je dat ook wel; dat je plotseling het gevoel hebt dat je iets moet doen. Ergens aan deel moet nemen. Ergens naar toe moet gaan. Iemand moet bellen. Nou; dat had ik de afgelopen tijd ook. Ik volg sowieso regelmatig trainingen, maar er kwamen twee workshops op mijn pad waar ik me zonder na te denken voor aangemeld had. Ik wist gewoon dat ik er heen moest.

Tegen de tijd dat de workshops zouden starten, kreeg ik echter steeds meer de kriebels. Ik ken dat gevoel wel; het heeft er mee te maken dat ik weet dat er iets speciaals gaat gebeuren. En dan met name met mij. Ik moet dan even slikken, want dat is best spannend. Dat gevoel klopte: het waren twee zeer indrukwekkende workshops. Ik zal er iets meer over vertellen:

Hooggevoeligheid

Eerst had ik een tweedaagse workshop voor hooggevoelige mensen om in hun kracht te blijven. Deze werd verzorgd door Hans Velders. Hans werkt in deze workshop op basis van Somatic Experience (en uiteraard alle andere kennis die hij heeft). Waar het om gaat is dat hooggevoelige mensen nogal makkelijk uit balans te krijgen zijn. Omdat ze alle signalen oppikken, worden ze vaak overvoerd met informatie en raken vermoeid, uitgeput of getraumatiseerd. Hij brengt de drie verschillende breinen in balans, waardoor de energie weer vrij door je lijf kan stromen. Heerlijk om te ervaren en behoorlijk emotioneel tegelijkertijd.

Intuïtie training

De andere tweedaagse workshop was een Intuïtie training. Deze werd verzorgd door Michael Bradford. Michael werkt als medium puur op intuïtie en schakelt hierbij zijn gidsen in. Hierdoor gaat hij voorbij het verhaal (je hoeft dus bijna niets te vertellen) en werkt 100% in het hier en nu aan de diepere oorzaken van je probleem. De effectiviteit van coaching, training en therapie wordt vooral bepaald door de precisie van de begeleider. Of hij de vinger precies op de juiste plek weet te leggen en precies de gevoelige snaar weet te raken. Michael is daar grootmeester in. Bij mij heeft hij een stukje ontdekt waar nog nooit een trainer, coach, therapeut, begeleider bij is gekomen (en ik heb met absolute toppers in hun vakgebied gewerkt). Dit was een ongelooflijk krachtige en bevrijdende ervaring. Ik loop al de gehele week te fluiten, zingen en te hyperen. Heerlijk.

When the pupil is ready to learn, a teacher will appear.

De afgelopen weken heb ik verschillende mensen gesproken die me belden of mailden met een vraag (leerdoel, afleerdoel, probleem) en die heel graag een training wilde volgen, maar dit om verschillende redenen pas volgend jaar willen doen. Steeds moest ik denken aan mijn eigen ervaringen met de workshops. Je weet van binnen dat je nu iets moet doen (intuïtie), maar je bewuste geest vindt allerlei redenen waarom je er nu geen tijd voor hebt. Je snapt wel wat mijn advies was: NU DOEN!!
Blijkbaar is NU het juiste moment; anders zou je volgend jaar wel gebeld hebben.

Mijn ervaring is dat mensen hulp zoeken of contact opnemen op het moment dat ze er aan toe zijn om een stap te zetten. Je vindt de coach/trainer die op dit moment bij jou past, maar tegelijk is het behoorlijk spannend om de definitieve stap te zetten. Je weet namelijk dat als je de stap zet, dat er van alles gaat veranderen. En laat dat nou net de grootste angst voor veel mensen zijn!!! Je weet immers wat je nu hebt. Ook al is dat niet prettig; je hebt er wel houvast aan.

Wat vinden en doen anderen?

Om die reden vraag ik deelnemers om hun ervaringen te delen met anderen. Te vertellen wat ze hebben bereikt en hoe ze hun stappen hebben gezet. Mensen die wel willen veranderen maar nog niet durven, kunnen zo lezen wat het positieve resultaat bij anderen was.

 

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down