arrow_drop_up arrow_drop_down
22 januari 2012 

Kun jij zeggen: 'Ik houd van mij'?

Persoonlijk leiderschap gaat over het (her-)kennen van jezelf in het contact met de ander. Dan stel je vragen als “Hoe kun je een ander motiveren, als je nog niet weet hoe je jezelf motiveert?” of “Hoe kun je van een ander houden, als je nog niet 100% van jezelf houdt?”

De wereld zoals jij hem waarneemt, bewijst hoe jij van binnen in elkaar steekt. Je bekijkt alles via je eigen filters. Je vormt van elke situatie je eigen beeld. De absolute waarheid bestaat dus niet. Je ziet alleen je eigen waarheid. Als die niet bevalt, kijk dan eerst eens naar binnen. Naar jezelf.

Stel dat je moeite hebt een fijne relatie te onderhouden.

Dat je jezelf steeds in vreetbuien stort en jezelf veel te dik vindt. Stel dat je gepest wordt. Of buitengesloten. Stel dat je anderen belangrijker vindt dan jezelf. Of juist een negatief beeld over een ander hebt. Dat je de balans tussen werk en privé niet kunt vinden. Dan zou het misschien eens tijd worden om wérkelijk aandacht aan jezelf te gaan geven. Wérkelijk van jezelf te gaan houden.

Leiderschap gaat er om dat je geloofwaardig en authentiek bent. Je omgeving neemt je alleen serieus als jij jezelf serieus neemt. Als je tegen een ander zegt dat je van hem/haar houdt, dan heeft dat pas waarde als je wérkelijk van jezelf houdt. Het liedje van Harry Jekkers ‘Ik hou van mij’ geeft perfect weer wat ik hiermee bedoel. Je kunt dit op alle gebieden van je leven toepassen.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Wendy
Door

Wendy

op 28 February 2012

Mooi stukje. En zeker ook het
Mooi stukje. En zeker ook het filmpje. Best moeilijk om van jezelf te kunnen houden als je zo worstelt met dingen. OF als je jezelf gaat vergelijken met anderen en je daardoor minder voelt. Ik vind het vooral moeilijk van mezelf te houden op momenten dat ik zo loop te worstelen. Dan heb ik het idee niet goed genoeg te zijn en anders te zijn dan anderen. En ik wil zo graag meer kunnen, maar de energie en de burnouts die ik gehad heb, zitten me in de weg. Ik had dit denk ik even nodig vandaag. Dank je wel.

Anja
Door

Anja

op 28 February 2012

subliem!! :-D
subliem!! :-D

Lien
Door

Lien

op 28 February 2012

Super !
Super ! Ja, tijdens mijn genezingsproces begon ik ook een mantra op te zeggen in mijn hoofd : elke dag en op alle domeinen bemin ik en word ik bemind en raar maar waar op de avond stond mijn echtgenoot daar plots heel onverwachts met een boeketje bloemen. Als er nu een mooi liefdesliedje op de radio speelt dan sla ik gewoon even mijn armen om mezelf heen en zing voluit : nothing compares to you voor mezelf, hihi. Overlaatst kreeg ik van mijn nichtje heel spontaan een koekje in de vorm van een hartje aangeboden en dat dankbaarheidsgevoel dat ermee gepaard ging getuigde er volgens mij van dat ik mezelf terug gun te leven en niet langer meer overleef zoals het afgelopen jaar. Het is alleen niet zo simpel om ook te houden van mijn koppigheid enzo maar dat lukt me beter en beter en nu ik het meer aanvaard, zie ik ook minder die spiegel in mijn kinderen, ik haal gewoon diep adem en ben mild voor mezelf, want uiteindelijk ben je vooral thuis bij jezelf. Opnieuw van harte dank voor het artikel en het leuke liedje.

Jeanine Hofs
Door

Jeanine Hofs

op 28 February 2012

Je hebt het weer mooi
Je hebt het weer mooi verwoord Jos! Het liedje is ook één van mijn favorieten. Houden van jezelf. Echt houden van jezelf. Er is niks belangrijkers dan dat …

Helene
Door

Helene

op 28 February 2012

Ik had het gisteren met mijn
Ik had het gisteren met mijn zoon hierover. Het liedje ontroerde mij. Bedankt Jos!

Carola
Door

Carola

op 28 February 2012

Supermooi liedje!!
Supermooi liedje!! Na veel worstelen en overleven en dus te vechten tegen mezelf……. ga ik nu weer steeds meer leven en moet ik ook leren houden van mezelf. Hier komt nu ruimte voor, echt houden van jezelf, wat moet dat een geweldig rijk gevoel zijn!!!!

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"