Waar doe je het eigenlijk voor?
1 november 2015 

Waar doe je het eigenlijk voor?

Als jij naar je leven kijkt; vraag je jezelf dan wel eens af waar je het allemaal voor doet? Mensen die het niet zo makkelijk hebben, stellen deze vraag nogal eens. Meestal vergezeld met een diepe zucht. Van mensen waarbij het voor de wind gaat, hoor ik deze vraag ook. Het is dan vaak een filosofische vraag. Volgens mij is het heel wenselijk om af en toe eens stil te staan bij wat je doet. Ik vind het zelfs heel wezenlijk. Wacht niet met het stellen van deze vraag. Zeker niet als je het antwoord nog niet helder hebt!

Volgens mij is het antwoord op deze vraag de essentie en leidraad om je leven zin te geven. Om te stoppen met overleven en te starten met leven. Om te stoppen met je best te doen en te starten met je eigen ding te doen. Om te stoppen met anderen te pleasen en te starten met jezelf centraal te stellen. Om te stoppen met presteren en te starten met genieten.

Wat is jouw persoonlijke missie

Je bent hier op aarde om iets voor elkaar te krijgen, een hoger doel te vervullen, iets bij te dragen. Je bent hier om jouw ‘ding’ te doen, een toegevoegde waarde te leveren, je levenspad te lopen, je reden van bestaan in te vullen. Of met mijn woorden: Je PERSOONLIJKE MISSIE te leven.

In mijn trainingen en coaching neemt het uitzoeken van je missie een cruciale en centrale plaats in. De reden is heel eenvoudig: Als je jouw missie niet helder hebt, zul je vooral geleefd worden door anderen, omstandigheden, tijdsdruk en verwachtingen. Om die reden zijn er zoveel mensen burnout, gestrest, depressief, ongelukkig, moe en van ‘hun padje af’.

Leef jij je eigen leven of dat van een ander?

Het heeft geen enkel nut om het leven van iemand anders te leven, verwachtingen van anderen in te vullen, je aan te passen aan leefregels, geloofsovertuigingen, stromingen en ontwikkelingen als het niet bij jouw persoonlijke missie past. Toch zul je dat onbewust doen als je jouw missie niet helder hebt.

Iedereen is uniek. Jij ook! Je bent hier om je eigen reden. Kies er vanaf nu voor om alleen nog je eigen persoonlijke missie te leven. Dat is de enige manier om jouw unieke bijdrage te leveren. Dat is de enige manier om voor elkaar te krijgen, waar het in jóuw leven om draait. Dan heeft je leven nut en is het zinvol.

Wil je uitvinden wat jóuw persoonlijke missie is en hoe je dit volledig in je leven integreert? Volg dan een traject van Business Coaching en Lead2Flow: dan zet je alle stappen om oude patronen los te laten, volledig in je kracht te komen en de veerkracht te ontwikkelen om heel dicht bij jezelf en je missie te blijven.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down