Je hebt slechts één goed voornemen nodig!
1 januari 2018 

Je hebt slechts één goed voornemen nodig!

Januari is de tijd dat mensen ‘goede voornemens’ op hun To-Do lijstje zetten. Sportscholen hebben een piek in aanmeldingen, afvalclubs draaien overuren en mensen voelen de power om er nu écht voor te gaan. Zoals bekend is de hype na een paar weken wel weer voorbij en gaan we over tot de orde van de dag. De meeste goede voornemens waren prima voor de jaarwisseling maar hebben geen houdbaarheid. Het kan ook anders!

Hoe zou het voor je zijn als je al jouw positieve energie zou gebruiken op een manier die ook echt effect zal hebben. Zowel NU als op langere termijn. Als dat als muziek in je oren klinkt dan hoef je jezelf vanaf nu nog maar op één goed voornemen te concentreren. Makkelijk toch!?

Ja makkelijk, maar dat is het niet voor iedereen.

Voor mijzelf bijvoorbeeld níet. Als ‘verschilzoeker’ (bekijk jouw type in de uitslag van je persoonlijkheidstest) heb ik namelijk de neiging om steeds te veranderen en iets nieuws te bedenken. Al het oude vind ik maar saai. Veranderen is mijn ding. Daarmee is het een hele uitdaging om me lang op dit éne voornemen te blijven concentreren. Hopelijk is het voor jou eenvoudiger!

Zoals je wel weet zijn mijn trainingen en coaching gebaseerd op NLP en het Oplossingsgericht Werken. In de basis gaat het eigenlijk over slechts drie essentiële zaken:

  1. Zet je ‘hulpbronnen’ op de juiste manier in
  2. Doe meer van wat werkt en minder van wat niet werkt.
  3. Neem kleine stapjes.

Het éne goede voornemen dat je hoeft te onthouden is om deze drie essentiële zaken nu eens heel serieus te nemen en er naar te handelen (ik heb zojuist besloten om het zelf in ieder geval weer te gaan doen!). Dit is de essentie van waar het in het leven om draait. Meer hoef je niet te onthouden. Oh ja, vergeet niet om die stapjes te zetten….

De oefening die ik je wil meegeven is in één zin:

Bekijk wat je in 2017 goed hebt gedaan en doe hier in 2018 meer van (in kleine stapjes). Bekijk wat je in 2017 verzwakt heeft en stop hier mee. Onderzoek wie en wat je in 2017 geholpen heeft en zoek die hulpbronnen in 2018 weer op. DOEN! Misschien dan toch nog een tip voor 2018:

Geniet van alles wat je hebt.

Als je wat extra hulp kunt gebruiken en grondig wilt leren hoe het werkt, dan volg je gewoon mijn traject Lead2Flow. Daarmee verhoog je jouw persoonlijke effectiviteit en bereik je alles wat je wilt. Dat wil jij toch ook!

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Marcel
Door

Marcel

op 2 January 2018

1 goed voornemen
Klinkt wellicht bekend maar ik word niet happy van werken. Ik werk nu als zzp-er, ongeveer 32 declarabele uren, maar vind in werk geen voldoening. Ik heb in het verleden gewerkt voor diverse werkgevers en ook als zelfstandig ondernemer (met personeel). Met dat laatste , detaillist, moest ik helaas gedwongen stoppen vanwege te weinig inkomsten maar ook toen was de druk erg hoog. Eigenlijk past werken niet bij me; ik word er niet blij van, krijg er geen energie van en de voldoening van een geslaagd leven is niet voldoende om al die energie in te stoppen. Ik zou kunnen leven met beperkt werken, en dat zou ik prettig vinden; zeg 15-20 uur maar dat levert niet voldoende op om in mijn (ons; ik ben getrouwd) onderhoud te kunnen voorzien. Ik ben erg benieuwd naar je reactie. Groet Marcel Boeltjes

Jos Verheijden
Door

Jos Verheijden

op 2 January 2018

werken

Ik spreek in mijn trainingen en coaching veel succesvolle ondernemers en managers die ondanks al hun succes toch niet gelukkig zijn. De clou is dat we vaak blijven rondtollen in een beperkte cirkel van werken en groeien en werken en groeien en enz. Zoals je al ervaart wordt je hier niet gelukkig van. Het succes en alle voordelen van ruim voldoende geld, middelen en status zijn niet voldoende om echt gelukkig te zijn. Daarvoor is het nodig om regelmatig terug naar jezelf te gaan, heel dicht bij jezelf te zijn en de essentie weer op te pakken. Daarna ga je weer pas weer werken. Dat proces klinkt voor sommigen heel zweverig, maar in mijn training Zelf-Leiderschap pak ik dat heel praktisch en pragmatisch aan. Kijk maar eens.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down