Geld is ook niet alles
19 mei 2012 

Geld is ook niet alles

Deze week werd ik door een goede vriend gewezen op een zeer lucratieve manier om online geld te verdienen. Aangestoken door zijn enthousiasme en uitgaande van zijn oprechtheid en integriteit, ben ik me in de materie gaan verdiepen. Het gaat om een stukje van de gigantische online advertentiemarkt. Er blijkt jaarlijks zo’n 7 duizend miljard dollar aan advertentiekosten gemaakt te worden. Ja je leest het goed: $7.000.000.000.000. Als ik het goed begrepen heb, zijn dat alleen nog maar de online reclamekosten. Maar ja; je kunt ook geen website openen of je wordt overspoeld door schreeuwende banners en advertenties. Dus ik kan me er wel wat bij voorstellen.

Het geld-virus

Aangestoken door het geldvirus ben ik me in de materie gaan verdiepen. Uiteindelijk bleek het niet mijn ‘ding’ te zijn (ik geloof namelijk niet in gouden eieren en rendementen van 100%). Ik ben nog zo’n ouderwetse, die vindt dat je waarde moet toevoegen om daar inkomsten voor terug te krijgen.

Maar toch heeft de tijdinvestering in het uitzoeken van wat het systeem inhield me enorm veel opgeleverd. Het prachtige resultaat was dat ik weer helemaal terug ging naar waar het voor mij nu wérkelijk om draait. En dat weet ik namelijk heel erg goed. Dat is mijn missie (werken en leven in vrijheid en overvloed) en wat ik doe (mensen effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen).

Wat is je missie

Ik wijs in deze blog en in al mijn trainingen en coaching constant op het belang van het hebben van een duidelijke en parate MISSIE. Je missie houdt je op jouw persoonlijke pad. Het is je leidraad en tegelijk de corrigerende factor in je leven. Als je alles wat je doet steeds afzet tegen je missie, dan weet je wat je moet doen en wat je moet laten. Ook al zijn die andere dingen nog zo lucratief; als ze niet bij jou passen, moet je het niet doen.

Toeval bestaat niet, maar toevallig kwam ik zojuist een quote van Ralph Waldo Emerson tegen (de meest invloedrijke denker in de Amerikaanse geschiedenis):

“Er zijn misschien wel een miljoen methodes of meer, maar principes zijn er weinig. Degene die principes heeft, kan met succes zijn eigen methodes kiezen. Degene die methodes uitprobeert en principes vergeet, zal zeker problemen krijgen.”

Ps. Ik ben dan weer zo vrij om het woord principes te vervangen door missie, maar je kunt ook waarden lezen (what’s in a name!)

Dan ga ik natuurlijk weer verder lezen en kwam nog zo’n prachtige quote van Emerson tegen. Deze geeft aan dat we alles al in ons hebben om succesvol te zijn. Dat we moeten focussen op onze persoonlijke kracht, onze missie in het hier en nu. Dat we niet overal achteraan hoeven te hollen, maar gewoon op onszelf kunnen vertrouwen:

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, stelt niets voor vergeleken bij de potentie die in onszelf ligt.”

Maak je missie helder, bepaal je doel en stop daar al je energie is. Bepaal wat bij jou past en laat de rest maar voor wat het is. Zorg dat de dingen die je belangrijk vindt jou versterken en energie geven. Laat anderen hun eigen ding doen. Zij hebben een andere missie en hun eigen waarden. Het resultaat zal zijn dat je jezelf heerlijk in je vel zult voelen. Je zult meer energie krijgen. Je zult de vruchten plukken van je inspanningen en je zult mensen aantrekken die je ondersteunen in jouw ding. Dat is toch wat je wilt!?

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Henk
Door

Henk

op 11 November 2012

Voor mij is het belangrijk
Voor mij is het belangrijk dat ik kan doen wat ik zelf wil. Ik laat me niet op mijn nek zitten door anderen. Vrijheid vind ik het belangrijkst.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down