arrow_drop_up arrow_drop_down
8 maart 2015 

Waarschuwing: Flow is verslavend

In flow maakt je lichaam zwaar verslavende stofjes aan, die vergelijkbare effecten hebben als heroïne en cocaïne. Mogelijk dat flow daarom zo goed voelt en je steeds weer terug in het fijne gevoel wilt komen. Duursporters kennen het gevoel heel goed. Maar ook creatieve mensen, onderzoekers en ondernemers kennen het gevoel. Enthousiaste mensen in een stimulerende (werk-)omgeving presteren factoren beter en sneller. Als flow niet zo verslavend zou zijn, zou je in flow maar één dag per week hoeven werken. Maar ja: meestal wil je méér.

Flow is eenvoudig gezegd geconcentreerde aandacht in het hier en nu. Om in flow te komen zijn er volgens onderzoekers zo’n 17 ingangen. Het beste is om er zoveel mogelijk van te gebruiken. Dit noemen we veerkracht. In onderstaande video zie je een presentatie van de twee initiatiefnemers van het Flow Genome Project dat als doel heeft om flow tot in diepste details te onderzoeken en de kennis toegankelijk te maken voor iedereen. Neem even de tijd en bekijk de video:

 

 

Ps. Mijn programma Lead2Flow is opgezet om je leiderschap te ontwikkelen en vaker in flow te komen. Door het twee-wekelijkse ritme van de Lead2Flow Sessies blijf je continu aandacht geven aan jezelf, je leiderschap, communicatie, vitaliteit en assertiviteit. Dan kom je nog vaker in flow.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"