De zoon van de koning
27 april 2016 

De zoon van de koning

Misschien vraag je jezelf wel eens af waarom je op een bepaalde manier in het leven staat. Hoe het komt dat je op een bepaalde manier reageert in situaties waarin dat misschien anders had gekund. Hoe het ook komt; meestal vind je de oorzaak in hoe jij in dit leven staat en wat er van je verwacht werd toen je nog niet eens bewust was hoe je hier mee om kon gaan. Als volwasse neem je alle oude ervaringen mee. Meestal gaat dat onbewust en zie je het terug in je gedrag.

In onderstaande video vertel ik een prachtige metafoor die je mogelijk zal interesseren.

Als je een makkelijker leven wilt dan hoef je alleen maar wat slimmer met jezelf en je situatie om te gaan. Als je dit te eenvoudig of te kort door de bocht vindt, dan sluit je jezelf nog af. Probeer het eens op een andere manier te bekijken.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Kees vd Steen
Door

Kees vd Steen

op 27 April 2016

Zoon vd Koning
Hoi Jos, Mooi gekozen, getimed dit onderwerp! Ben zelf al m'n hele leven Boogschutter , qua sterrenbeeld, en was me niet echt bewust vd aanpak vh oude mannetje met bochel. Altijd in de roos; dat maakt t leven stuk doeltreffender, makkelijker ! Ik zal dat maar eens gaan toepassen :) Bedankt voor t verhaal en nog prettige Koningsdag.. Groeten , Kees

Ben
Door

Ben

op 27 April 2016

Dag Jos ,
Dag Jos , Een mooi verhaal met heel wat wijsheid . Je leven ziet er best wel rooskleuriger uit als je jezelf geen al te hoge verwachtingen oplegt . Iets wat niet altijd evident is in onze prestatiegerichte maatschappij . Groeten , Ben

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down