arrow_drop_up arrow_drop_down
16 december 2012 

Zo help je mensen in hun kracht

Natuurlijk hebben we het allemaal druk, druk, druk. Vooral de herhaling van dit woord is erg in de mode. Een beetje snel achter elkaar uitspreken en er vermoeid bij kijken geeft een extra dramatisch effect. Die ander wil natuurlijk niet onder doen en vertelt jou dan hoe druk, druk, druk die het heeft. Dan heb je het samen nog drukker. Als je geluk hebt, dan voel je de vermoeidheid in je lijf. Het bewijs dat je leeft. Dan is het gewenste effect bereikt en kun je verder met je leven. Prima toch!?

Wat wil je met je gedrag bereiken?

Stel dat je bovenstaand gesprekje voert met een medewerker, een collega, een klant, je partner, je kinderen…… Wat wil je er eigenlijk mee bereiken? Misschien krijgen ze medelijden met je en gaan ze beter hun best doen. Nou ja; als het werkt, waarom niet?

Maar de kans is groot dat ze afhaken. Dat ze geconfronteerd worden met weer zo’n negatief persoon (Wat? Wie? Ik?). De aandacht wordt wederom gevestigd op alle toestanden die ze meemaken, op de problemen waar ze mee worstelen. Stel dat je jezelf best wel een positief en opgewekt mens vindt. Is dit dan wat je wilt?

Kan het ook anders dan?

Ja natuurlijk kan het anders. Daar gaan al mijn blog-artikelen, trainingen en coaching ten slotte over. Als je een effectieve methode zoekt, dan kom je heel snel uit bij het Oplossingsgericht Werken. Deze aanpak is vooral gericht op korte interventies met een groot motiverend effect. Dus dat je met een enkele vraag of opmerking iemand in een positieve en vermogende stemming kunt brengen.

Kun je dit leren?

Ja natuurlijk kun je dit leren. Je kunt Lead2Flow volgen die volledig gebaseerd is op NLP en het Oplossingsgericht Werken. Een half jaar aan jezelf werken en leren hoe je jezelf en anderen in de meest vermogende stemmingen brengt. Dat wil jij toch ook!

In de voorbereiding voor een training was ik op zoek naar leuke filmpjes op YouTube en ik kwam een ongelooflijk goede film tegen die precies laat zien wat ik bedoel. In deze professionele korte film zie je wat het onwaarschijnlijk krachtige effect is van aandacht en complimenten  (twee van de pijlers van het Oplossingsgericht Werken).

Genieten en op jezelf toepassen

Neem even de tijd (16 minuten genieten) om de film te bekijken en ga het vanaf nu zelf toepassen. Ik kijk er nu al naar uit om te horen hoe goed jij hier in bent en wat jij in de wereld teweeg gaat brengen door nog meer onvoorwaardelijke aandacht en complimenten te geven.

 

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Anoniem
Door

Anoniem

op 17 December 2012

I love it!! Great positivity.
I love it!! Great positivity.

Peter Maas
Door

Peter Maas

op 17 December 2012

Filmpje
Wat een geweldig en ontroerend filmpje!

anja
Door

anja

op 17 December 2012

:-)))
*SMIIIIIILE*

lien lesaffer
Door

lien lesaffer

op 17 December 2012

Superleuk filmpje. Ik was
Superleuk filmpje. Ik was vooral blij dat hij na al dat geven uiteindelijk ook mocht ontvangen, want dat is belangrijk in het leven hé : een evenwicht tussen geven en ontvangen. Zelf heb ik dat echt moeten leren hoe het is om te ontvangen, maar nu lukt me dat al beter en beter :) Dank je wel om al die energie te delen.

Jos Verheijden
Door

Jos Verheijden

op 25 December 2012

Geven en nemen

Mooi hoe je die balans tussen geven en nemen ervaart. Er zitten inderdaad (minimaal) twee kanten aan:

1. Het begint met ONVOORWAARDELIJK geven. Met andere woorden; als je alleen meer geeft met de verwachting dat je iets terug ontvangt, dan werkt het niet. Gewoon geven dus en het bij die ander laten wat hij er mee doet of wil.

2. Je moet ook kunnen ontvangen, aannemen, dank je wel zeggen. Anders zal het nog niet op je pad komen. Met voldoende eigenwaarde op het gebied van ontvangen, zal dat makkelijker gaan. Ben mild en aandachtig voor jezelf.

A
Door

A

op 18 December 2012

Wowwww, confronterend
Dit wil ik ook. Hoe krijg ik dat muurtje om mijzelf afgebroken? Zoals de hoofdpersoon in de film dat bij anderen voor elkaar krijgt? Weer eens echt blij zijn, heerlijk lijkt me dat. Kamp nu al 7 maanden met een burnout, gaat al wel steeds beter, ben langzaam weer meer aan t werk, maar mis het echte blij zijn toch wel heel erg. Net als de fotografe. Dus dit filmpje was voor mij een echte tranentrekker.

Jos Verheijden
Door

Jos Verheijden

op 25 December 2012

Gewoon dóen!!

Als dit is wat je wilt, dan moet je het gewoon gaan doen. Natuurlijk gaat dit makkelijker als je topfit bent, en tegelijk kun je er nú al mee beginnen.

Ik vergelijk het wel eens met kleine kinderen die gaan leren lopen. Als ze opkijken naar ouderen, dan zou ze de moed in de schoenen kunnen zakken. Dat gebeurt echter niet; ze gaan het gewoon zelf doen op hun eigen niveau van mogelijkheden. DOEN dus!!

Marcel
Door

Marcel

op 24 December 2012

Validation
Top!

Elly
Door

Elly

op 10 January 2013

Validation
So true. Geweldig.

jantien blanken
Door

jantien blanken

op 23 October 2013

herstel!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mooi te zien dat wat je eigenlijk wel weet echt zo gaat, als we allemaal de helft met elkaar omgaan op deze manier wat zou dat schelen

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"