arrow_drop_up arrow_drop_down
8 januari 2012 

10 jaar Verheijden Consult

Gisteren 7 januari 2012 bestond mijn bedrijf Verheijden Consult 10 jaar. We hebben het lekker met ons gezin, voedsel en drank gevierd. Tegelijk ga ik dan nadenken wat dat nou eigenlijk betekent ‘mijn bedrijf’ en ‘tienjarig bestaan’. Behalve een coachingruimte, een heerlijke sportauto, een computer en telefoon, is mijn bedrijf namelijk nogal vluchtig. Mensen komen en mensen gaan. Mijn bedrijfskapitaal zit niet in hardware, maar in software. Alle échte waarde die ik heb opgebouwd, is mijn kennis en ervaring

Dan ben je meteen bij de kern waar mijn bedrijf om (op) draait: De klant. Jij dus!! Alles draait om jou. Mijn bedrijfskapitaal zit in mijn persoonlijk vermogen om andere mensen te leren hun problemen heel snel en definitief los te laten. Om alles uit zichzelf te halen. Zich te ontwikkelen en te groeien in persoonlijke kracht en leiderschap. Alles makkelijker voor elkaar te krijgen. Dat is mijn passie.

Een jubileumkado voor jou

Ik heb zitten denken of ik iets met een jubileumkado zou doen of zo. Maar dan denk je al snel aan fysieke dingen. En daar draaide het nou juist niet om. Daarom wil ik ‘het geheim’ van mijn succes als coach met je delen. De reden waarom mensen veel sneller resultaat bereiken bij mij, dan ergens anders. De reden waarom het allemaal zo makkelijk lijkt en en ook daadwerkelijk gaat. Waarom mensen vaak zo verbaasd zijn over hun snelle resultaten. Hoe alles er plotseling heel anders uitziet.

Wat je aan de buitenkant kunt zien zijn de methodieken die ik gebruik: NLP, het Systemisch Werken, het Oplossingsgericht Werken, de verschillende loslaat-technieken. Je weet ook wel dat ik sterk geïnspireerd ben door de oosterse stromingen uit India, Hawaii en China. Je weet ook dat ik zelf ervaringsdeskundig ben en alles wat ik train en coach zelf meegemaakt en ondervonden heb.

Maar wat de meeste mensen niet weten (behalve degene die de training Persoonlijk Leiderschap gevolgd hebben) is de kern van mijn onderliggende houding. Deze houding is gebaseerd op wat de oude Hawaiiaanse genezers deden om in hele korte tijd mensen te genezen en scheefgegroeide verhoudingen recht te zetten. Beter bekend als Ho’oponopono.

Ho’oponopono

Kort uitgelegd gaat het er om, dat iedereen zijn eigen wereld creëert. Dat betekent dat als iemand met een probleem bij mij komt, ik dat probleem op dat moment mede creëer (alles wat ik waarneem, heb ik zelf gecreëerd). Als ik dat probleem ‘adopteer’ en heel serieus neem, dan zal ik het versterken en in stand houden. Als ik dat probleem (wat ik op dat moment dus mede creëer) zélf loslaat, zal het al bijna weg zijn.

ps. Het spreekwoord “Gedeelde smart is halve smart” klopt dus niet. Het is net andersom!!

Tegelijk gaan we er aan werken dat het ook definitief weg blijft. Gedurende de gehele sessie blijf ik doorgaan om zelf dat probleem los te laten. Dat maakt het voor de cliënt ook makkelijker om het los te laten. Daarom wordt er ook zoveel gelachen in mijn trainingen en coaching.

Je snapt nu ook waarom ‘zware en moeilijke’ therapieën en sombere psychiaters juist averechts en vertragend werken. In het volgende hilarische filmpje kun je goed zien wat ik bedoel met ‘laat maar los’. Veel mensen zullen mijn houding in dit filmpje herkennen. De clou is dat je dit zelf ook heel makkelijk kunt toepassen. Ga het maar gewoon doen!

 

Dit was (een stukje) van mijn kant van het verhaal. Maar het gaat nog steeds om jou. Waar het om gaat is, wat voor jou werkt. Wat was voor jou nou het grijpbare of ongrijpbare, waardoor het bij jou wel of niet gewerkt heeft? Wat maakte nou, dat het voor jou wel of niet makkelijk was om je ding te doen? Welke groeistap wil je nog zetten? Wil je eens bespreken hoe ik jou zou kunnen helpen?

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Gratis workshop