arrow_drop_up arrow_drop_down
28 oktober 2012 

Cursus lachen met NLP

NLP gaat vooral over het creëren van vermogende stemmingen. Als je lekker in je vel zit, gaat alles veel makkelijker. Alle NLP-technieken zijn er op gericht dat je jezelf beter gaat voelen. De ene keer gaat het om het loslaten van angsten, fobieën en trauma’s. De andere keer gaat het om het loslaten van beperkende overtuigingen en energievretende waarden. Weer een andere keer gaat het om het gebruiken van motiverende en probleemoplossende taalpatronen. Soms gaat het om tsjakkaaa. Maar uiteindelijk gaat het er steeds om dat je jezelf goed voelt.

De kunst van het leven is om zoveel mogelijk in het hier en nu te zijn. In het hier en nu is alles aanwezig wat je nodig hebt. In het hier en nu functioneer je optimaal binnen de lichamelijke en psychische mogelijkheden die je hebt. In het hier en nu laat je alle zorgen achter je. Gebeurd is gebeurd! In het hier en nu laat je alle onzekerheden voor de toekomst voor wat ze zijn. Dat zien we dan wel weer!

De kunst van NLP is om jezelf zonder enige reden of aanleiding goed te voelen.

Dat je alleen jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn. Dat je blij bent met wie je bent en wat je hebt. Dat je om niets kunt lachen. Gewoon omdat het leuk is. De kunst is om in iedere situatie nieuwe mogelijkheden te zien om blij te zijn. Gewoon omdat het zo voelt en het je blij en gelukkig maakt.

Feitelijk is NLP het leven zelf: NLP omvat alle kennis en vaardigheden om je leven zo optimaal mogelijk te leven. NLP-ers bestuderen mensen die ergens heel erg goed in zijn. Ze gebruiken die kennis om het zelf ook zo te doen (het zogenaamde modelleren). Dat kan op elk gebied in het leven zijn. Sommige mensen zijn goed in presenteren, overtuigen, motiveren. Andere zijn goed in hypnose. Andere zijn goed in het loslaten van problemen. Andere weer in het plannen van een prachtige toekomst.

Doe deze gratis super korte NLP cursus

In deze super korte minicursus NLP ga je leren om iemand te modelleren die heel smakelijk en zeer geconcentreerd in het hier en nu kan lachen. Je hoeft alleen maar onderstaand filmpje te bekijken. De kans is groot dat je meteen snapt wat je moet doen. Als je binnen 12 seconden zelf in lachen uitbarst, dan ben je geslaagd voor deze minicursus NLP. Anders blijf je langer kijken. Als dat ook niet werkt, dan probeer je haar gewoon na te doen.

 

Het kan natuurlijk ook serieuzer:

In Lead2Flow leer je de belangrijkste onderdelen van de NLP Practitioner en Master Practitioner en het Oplossingsgericht Werken heel gericht toepassen op je eigen persoonlijke ontwikkeling. In Lead2Flow werk je op identiteit-niveau met de Metaprogramma’s persoonlijkheids-analyse. Deze hebben een voorspellende waarde met betrekking tot je gedrag. Dan weet je wie je bent en hoe je verder kunt groeien.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Djoke
Door

Djoke

op 31 October 2012

Ik ben geslaagd, moest gelijk
Ik ben geslaagd, moest gelijk lachen.

Merel
Door

Merel

op 31 October 2012

Hmm, een beetje gek lachje,
Hmm, een beetje gek lachje, lijkt me niet zo goed voor de stembanden. En ze rookt nog ook. Maar ik wil geen zuurpruim zijn natuurlijk!

Veronica
Door

Veronica

op 31 October 2012

Ook goed voor je buikspieren!
Ook goed voor je buikspieren! :-)

Wilma
Door

Wilma

op 31 October 2012

Ik ben gezakt…. mijn dochter
Ik ben gezakt…. mijn dochter van 18 is ook gezakt………

Pardoes
Door

Pardoes

op 31 October 2012

oeps….!
oeps….! dit vreselijke gehinnik werkt NU pas op mijn lachspieren, terwijl ik dit NU opschrijf. Maar toen ik zat te kijken zat ik met gr0te ogen naar dat ezelgebalk van dat mens te kijken. Waar hinnik-lacht ze in vredesnaam om?? Dus, ik ben gezakt, hihi

Nicolette
Door

Nicolette

op 31 October 2012

Beetje krampachtig
Beetje krampachtig wel, kreeg r kromme tenen van! Na 15 seconden genoeg gehoord en gezien. Wel geslaagd!

Pieter
Door

Pieter

op 11 November 2012

Heerlijk aanstekelijk
Heerlijk aanstekelijk; ik bleef van begin tot eind meelachen. Hoe makkelijk is het toch om gewoon blij te zijn. Ik ga dit vaker doen. Dank je.

Peer
Door

Peer

op 12 November 2012

Geslaagd
Zo hahaha, gelijk geslaagd, maar is nu opeens alles OK dan?

Jos
Door

Jos

op 12 November 2012

Zolang je in het vrolijke
Zolang je in het vrolijke gevoel kunt blijven is alles oké. De truc is natuurlijk hoe je er in kunt blijven, of er weer terug in kunt als je er uit geraakt. Als dat een uitdaging is, dan hebben we daar hele goeie trainingen voor. Kijk maar op deze website bij Persoonlijk Leiderschap en Personal Alignment.

Lean
Door

Lean

op 21 May 2013

Waarom begon ik te lachen?
Ik vraag me af waarom ik zowaar begin te lachen, terwijl ik nu in een beetje zielige bui ben. Ik kreeg zelf 't gevoel dat 't lezen van de reacties was, niet van die dame. Het komt mij gekunsteld over. Maar wie weet is 't wel puur en voel ik 't verkeerd? Het aan jezelf werken is natuurlijk altijd goed, maar ook 't leven en God's natuur leren een mensenziel veel. Ik heb een beetje veel therapie gehad en wil nu zó 't leven leven.

JosVerheijden
Door

JosVerheijden

op 21 May 2013

lachen is gezond
Therapie is vaak gericht op het oplossen van problemen uit het verleden. Lachen is heel erg in het 'hier en nu'. Met een NLP-training leer je om oude bagage op een prettige manier los te laten en kom je snel in het NU. Dus geen therapie, maar lekker aan jezelf werken. ps. ikzelf denk dat het meisje in de video héél erg puur en in het hier en nu is.

Pim
Door

Pim

op 14 October 2013

Gezakt
Kan hier totaal niet om lachen wat een domme koe

Ebbes
Door

Ebbes

op 12 December 2013

scheisse
A F G R I J S E L I J K! tsja..gezakt dus. vriendelijk dank voor de test hoor.

Patricia
Door

Patricia

op 26 January 2014

Ik vind haar heel
Ik vind haar heel onnatuurlijk lachen, dan hoor ik liever een baby of peuter schateren of mijn neef mARCEL.Ik vond het op een gegeven moment irritant worden .

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"