Spoedcursus energie-management

Stap 5: Voel dat je er al bent

Je hebt waarschijnlijk ook geleerd dat je heel hard moet werken om iets voor elkaar te krijgen. Dus dat doe je dan maar gewoon. Soms tot je er bij neervalt. Het zou toch veel prettiger zijn, als je jouw doelen op de automatische piloot zou realiseren. Net zo spontaan als toen je nog kind was. Als kind deed je al wat je nu weer probeert uit te vinden. Ps. Kinderen stellen zich constant de Gouden Vraag!


Werkt de klassieke manier voor jou?

In een vraaggesprek met Brian Tracey (al jarenlang dé goeroe op het gebied van doelen realiseren) geeft hij toe dat er in alle klassieke manieren één essentiële basisvoorwaarde is: 'Je moet het graag genoeg willen.' Je weet inmiddels dat mensen van nature hartstikke lui zijn. Daarom houdt niemand dat vol. Je moet welhaast getraumatiseerd zijn om zo volhardend te zijn, dat je iets (tegen beter weten in) heel lang blijft oefenen.


De natuurlijke manier werkt altijd

Het hele universum doet gewoon wat het moet doen. Alles verloopt in een ultieme perfectie en met een enorme snelheid. De doelen die jij voor jezelf bedacht hebt, stellen in verhouding tot het universum echt niets voor. Dus doe niet zo moeilijk en laat de LOA (Law Of Attraction) zijn werk doen. Je hoeft niet aan deze natuurwet te twijfelen. Je hoeft alleen te leren hoe hij werkt. Hij werkt namelijk altijd en overal!


Je energie bepaalt wat je realiseert

Je maakt optimaal gebruik van de LOA als je jouw onderbewuste zó programmeert, dat hij je rechtstreeks naar je doel leidt. Je programmeert je onderbewuste middels energie. Visualiseren is wel belangrijk, maar het gaat om het voelen. Het gaat om de juiste stemming en energie.


Focus op wat je wél wilt

Ons onderbewuste kan geen ontkenning vasthouden. Dus als je bijvoorbeeld niet meer moe wilt zijn, dan is je onderbewuste gericht op 'moe zijn'. Omdat je daarmee de LOA aanstuurt, zul je automatisch die kant op gaan. Nou kun je natuurlijk keihard gaan werken of sporten om fit te worden, maar lekker automatisch zal het niet gaan. Dus als je een doel programmeert, zorg dan dat het positief omschreven is.


Doe deze oefening eens

1: Onderzoek eens welke doelen jij 'als vanzelf' hebt gerealiseerd.

2: In welke flow en energie was je?

3: Hoe heb je ontdekt dat het doel al gerealiseerd was?