Resultaatgerichte methodieken van Jos Verheijden

Resultaatgerichte methodieken

Veiligheid en snelle resultaten gaan prima samen

Mijn aanpak werkt zo effectief, omdat ik me niet tot één methode beperk. Op zich is iedere methode wel te gebruiken voor elke uitdaging, maar ik gebruik steeds de methode die voor jóu het beste werkt. Ik neem jóu als uitgangspunt.

Ik zal altijd respectvol en professioneel met je omgaan en zorg dragen voor een veilige en verantwoorde leeromgeving. Je kunt optimaal aan je eigen thema's werken. Ik werk met internationaal geaccepteerde en bewezen methodieken:

NLP

Met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je wat effectieve mensen van zichzelf al doen. Je leert dat wie je bent, veel belangrijker is dan wat je doet. Je leert hoe je optimaal effectief kunt communiceren. Je leert hoe je alles op een prettig eenvoudige manier voor elkaar krijgt. Je zult uitdagingen en vervelende ervaringen veel makkelijker verwerken.

Systemisch Werken

Met Systemisch Werken (Familie Opstellingen) kijk je naar de dieper liggende achtergronden van je (af-)leerdoelen. Door oude patronen te herkennen en aan te pakken, ga je op een andere manier je plek innemen. Je laat je perfectionisme, controlegedrag en overdreven verantwoordelijkheidsgevoel los en je wordt assertiever, authentieker en vrijer.

Oplossingsgericht Werken

Met Oplossingsgericht Werken maak je optimaal gebruik van de kennis, kunde en ervaring die je al eerder in je leven verworven hebt. Heel vaak hoef je niets nieuws te leren. Doe minder van de dingen die je verzwakken en doe meer van de dingen die je versterken. Je zult op een heel prettige wijze, heel snel hele grote groeistappen maken.

PLT

Het Proces van Loslaten en Transformeren (PLT) is een door Jos Verheijden doorontwikkelde methode die gebaseerd is op de krachtigste elementen van alle genoemde methodieken. Hierdoor werkt PLT nog sneller en effectiever dan wat tot nu toe voor mogelijk werd gehouden. Je leert niet alleen makkelijk loslaten, maar je maakt meteen een groeistap in je persoonlijkheid.

Ho'oponopono

Op onbewust niveau creëer je zelf jouw angsten, beperkingen, overtuigingen, waarden en gedrag. Anderen voelen in elke willekeurige situatie iets anders dan jij. Door je bewust te zijn van deze verantwoordelijkheid en met liefde en dankbaarheid naar je overtuigingen te kijken, zul je spontaan en natuurlijk positiever worden.

Time Line Therapy

Op een veilige afstand boven je tijdlijn ga je de beleving van de eerste gebeurtenis die tot je beperkende overtuigingen geleid heeft veranderen. Door niet de negatieve, maar een positieve leerervaringen mee te nemen, zul je heel anders op dagelijkse situaties reageren. Je merkt dat je in korte tijd veel beter in je vel komt te zitten en vrijer wordt.

EMDR

EMDR wordt bij fobieën en angsten toegepast, waar een traumatische gebeurtenis aan ten grondslag ligt. De heftige emotie wordt op een heel natuurlijke manier verwerkt. Samen met je gespecialiseerde coach laat je op een veilige manier zware trauma's los. Je merkt dat je per sessie met grote stappen vooruit gaat en vrijer wordt.

Lichaamsgericht traumawerk

Je lichaam is altijd in het hier en nu. Door hiervan gebruik te maken en je drie breinen (cognitieve brein, emotionele brein en reptiele brein) weer op één lijn te brengen, zul je trauma's op een geheel natuurlijke wijze verwerken. De energie stroomt weer door je lijf. Je krijgt (soms letterlijk) weer lucht en ruimte.

SMD

De manier waarop je de beelden in je hoofd weergeeft, bepaalt de heftigheid van je reactie. Door de eigenschappen van de beelden te veranderen, ga je situaties heel anders beleven. Zag je het eerst nog somber in, dan ga je het nu lichter maken. Zag je er eerst nog als een berg tegenop, dan ga je het nu overzichtelijk maken.

EFT

Door op een aantal acupunctuurpunten te kloppen, kun je heel makkelijk negatieve beelden en vervelende emoties wegnemen. EFT (Emotional Freedom Techniques) is een zelfhulp techniek die je snel kunt leren toepassen op al je beperkingen. Je kunt de techniek op elk moment toepassen. Je wordt vrijer om alles aan te pakken.

Sedona

De Sedona Methode is een heel effectieve en directe manier om emoties los te laten. Je koppelt de emotie los van de ervaring of de situatie waarin de belemmering speelde. De beperkende overtuiging of angst is definitief weg. Je werkt zowel aan actuele beperkingen als aan de onderliggende verlangens die het gedrag in stand houden.

Hypnotherapie

In diepe trance (hypnose) ga je effectievere manieren vinden om op situaties te reageren. Een overtuiging of angst is een aangeleerde reactie. In diepe trance ga je deze vervangen door effectiever gedrag. Ik gebruik hypnose om je nieuwe gedrag stevig te verankeren. Ik doe geen hypnose shows en integriteit staat voorop.

Wil je meer weten over Jos Verheijden?

Lees hoe Jos Verheijden jóu kan helpen bij het overwinnen van je burnout, overspannenheid, sociale angsten, stress, werkdruk en uitstelgedrag.