arrow_drop_up arrow_drop_down
28 september 2014 

In flow lossen problemen vanzelf op

In het verkeer noemen ze het anticiperen: Dat je vooraf al reageert op iets dat nog niet is gebeurd. Je weet nog wel dat je rij-instructeur regelmatig ingreep en je uitlegde dat je verder vooruit moest kijken. Hopelijk heb je het autorijden nu wel onder de knie en weet je geheel onbewust precies waar je op moet letten om ongelukken te voorkomen. Voorwaarde is dat je helder bent en in een positieve energie zit.

In je lichaam zorgt het immuunsysteem onbewust voor dit anticiperen. Als er wat vreemds in je lichaam gebeurt, dan wordt dit automatisch aangepakt en opgeruimd. Er gaat constant van alles mis in je lichaam. Je immuunsysteem lost dit normaal gesproken allemaal op vóórdat je er last van krijgt. Voorwaarde is dat je helder bent en in een positieve energie zit.

In het dagelijks leven zorgen veerkracht en flow voor dit anticiperen. Als je in flow bent, gebeuren er nog steeds heel veel vervelende dingen. Maar de clou is dat die zich meestal al oplossen vóórdat ze een probleem voor je worden en je er last van krijgt. Voorwaarde is dat je helder bent en in een positieve energie zit.

Blijkbaar maakt positieve energie het verschil.

In je lijf kun je ófwel in een lage energie, ófwel in een hoge energie zitten. Ófwel in een negatieve energie, ófwel in een positieve energie. Ófwel in een lage trilling, ófwel in een hoge trilling. Tegelijkertijd in verschillende energieën zitten is biologisch niet mogelijk.

Als je in een lekkere hoge trilling en positieve energie zit dan lossen bijna alle problemen al op, nog vóórdat ze een echt probleem voor je worden.

Als je je aandacht richt op problemen, als je controle wit houden en weerstand inbouwt, als je slecht voor je lichaam zorgt, als je ruzie maakt, als je naar het journaal kijkt of naar horrorfilms, dan komt je lichaam vanzelf in een lage trilling en negatieve energie. Hiermee wordt je kwetsbaar voor problemen, pik je een nog negatievere energie op en wordt je nog kwetsbaarder voor problemen. Op een gegeven moment zit je zo diep in de problemen dat je er niet meer uitkomt.

Richt je aandacht op oplossingen

Als je je aandacht richt op oplossingen, als je de controle loslaat en alles vrij laat ontstaan, als je goed voor je lichaam zorgt, liefde geeft en ontvangt, als je naar lachfilms kijkt, dan komt je lichaam vanzelf in een hoge trilling en positieve energie en pik je steeds meer positieve energieën op. Op een gegeven moment zit je zó goed in je vel dat alles vanzelf goed gaat en er uitsluitend mooie dingen op je pad komen.

Dat is misschien niet écht zo (hoewel ik denk van wél). Maar je vóelt en ervaart het zo omdat bijna alle problemen en bedreigingen al lang opgelost zijn voordat jij ze kunt ervaren. Dit is wat flow met je doet. Dit is het ideale leven. Dit is wat je wilt. Dit leer je allemaal in mijn Business Coaching en Lead2Flow.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Petra Lugtenburg
Door

Petra Lugtenburg

op 29 September 2014

Flow
Mooi blog Jos! F De spijker op z'n kop! Groet, Petra

Dick
Door

Dick

op 27 November 2014

Flow
Alleen al door het lezen van deze blog voel ik de flow naderen. Nu nog pakken, of was het loslaten.. Groeten, Dick

Petra Lugtenburg
Door

Petra Lugtenburg

op 29 September 2014

Flow
Mooi blog Jos! F De spijker op z'n kop! Groet, Petra

Dick
Door

Dick

op 27 November 2014

Flow
Alleen al door het lezen van deze blog voel ik de flow naderen. Nu nog pakken, of was het loslaten.. Groeten, Dick

Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"