Zo kom je in de flow
3 februari 2013 

Zo kom je in de flow

Flow is als alles vanzelf gaat, als je heerlijk in je vel zit, als de energie stroomt, als je vrij bent. Het is dus logisch dat je nu even in de flow stapt. Toch?! Tsja als het zo makkelijk zou zijn, dan zou het woord flow niet bestaan. Dan is het net zoiets als aan een vis vragen wat water is. Dan wist je niet beter. Blijkbaar kunnen we ín de flow en úit de flow. Ik vermoed dat het makkelijker is om úit de flow te gaan, dan om er in te komen. Dat komt door ons biologisch overlevings-mechanisme en onze opvoeding “zit niet te dromen jongen”. Maar ook een vervelende opmerking, een stress situatie, verwachtingen en verplichtingen kunnen je zo maar uit de flow trekken.

Het is dus interessanter om te kijken hoe je IN de flow komt.

Flow is een toestand waarin alles vanzelf gaat. Dat je onoverwinnelijk bent. Mogelijk kun je het omdraaien: Dat als je alles vanzelf laat gebeuren, dat je dan in flow komt….

Hoe laat je dan alles vanzelf gebeuren? Is eigenlijk ook heel makkelijk. Als je dingen doet waar je goed in bent. Waar je plezier van krijgt. Waar je energie van krijgt. Dingen doet die écht bij jou passen. Je missie leeft.
Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Je hoeft dus alleen maar te weten waar JIJ gelukkig van wordt

En dan alles in het werk te stellen om alleen nog dát te gaan doen. Dan ga je dus minder focussen op je zwakke kanten en vooral focussen op je sterke kanten.
Dan ben je onoverwinnelijk!

Doe mínder van wat níet werkt en doe méér van wat wél werkt

NLP en het Oplossingsgericht Werken zijn twee methodieken die dit principe als basis hebben. Die volledig uitgaan van mogelijkheden, van hulpbronnen en jouw oneindige mogelijkheden. In mijn training en coaching leer je in flow te gaan en te blijven. En op deze blog vind je veel artikelen die hier over gaan.

In mijn trainingen refereer ik vaak aan een lezing van Marc Lammers (de befaamde coach van het dames hockey team dat wereldkampioen werd en olympisch goud won). Toevallig vond ik deze presentatie nu ook op Youtube:

Als je wilt leren hoe jij het optimale uit jezelf haalt, bekijk dan eens mijn trainingen. Persoonlijke Kracht is meer het loslaten van belemmeringen en weer volledig in je kracht komen. Lead2Flow is gericht op mensen die zelf aan het roer willen staan en invloed willen uitoefenen.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Mia
Door

Mia

op 4 February 2013

wow
Hoi Jos, Het is verwonderlijk! Ik zat mij net af te vragen wat vandaag maakt dat ik NU zo lekker in mijn vel zit, de hele wereld aan kan en bruis van de energie en plannen... en toen kwam jouw mailtje binnen. Ik zit dus in mijn flow. En dat komt: omdat ik vandaag een paar belangrijke knopen heb doorgehakt en een deel van mijn werk (dat deel wat ik niet zo leuk vind) heb afgestoten. Dus ik ga meer doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, en minder van wat ik niet leuk vind. Nog voor de verandering is geimplementeert voel ik al energie en vrijheid. Stomweg door het besluiten dat ik het anders ga doen. Zo simpel en mooi kan het dus zijn. Bedankt voor dit rake bericht!

JosVerheijden
Door

JosVerheijden

op 5 February 2013

Mooie toevoeging
Dank je voor deze toevoeging: beslissingen nemen en knopen doorhakken brengen je ook in flow. Evenals opruimen en weggooien van bagage die je gaandeweg meesleept.

mary
Door

mary

op 6 February 2013

flow
Mooi filmpje maar hoe krijg je marc zover dat je mag zeggen dat ergens goed in ben. Saskia heeft eerst jaren mogen trainen om haar backhand te mogen veranderen.

Jos Verheijden
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down