arrow_drop_up arrow_drop_down
4 mei 2017 

Bevrijdingsdag: Zet je masker af

Veel mensen dragen een ‘masker’ waardoor we niet kunnen zien wie ze werkelijk zijn. Uiteraard is er een goede reden geweest om je masker op te zetten, maar vraag je eens af of het niet eens tijd wordt om je masker weer af te zetten. Heb je het eigenlijk nog wel nodig!? Als we ons masker zouden afzetten, kunnen we elkaar weer ontmoeten in wie we werkelijk zijn. We kunnen onszelf weer laten zien in alle grootsheid en schoonheid. We kunnen laten zien wie we wérkelijk zijn. Laten we bevrijdingsdag ook op deze manier vieren.

 

Het is 5 mei bevrijdingsdag.

Als je bedenkt hoeveel mensen er door het leven gaan met een masker op. Hoeveel kleur, hoeveel intensiteit, hoeveel leven zij missen, op het moment dat ze dwangmatig een masker opzetten. Of dit nodig hebben.

Met carnaval, in Brabant, zetten we ook een masker op. Maar dat is voor de lol. Maar hoe zou het zijn voor die mensen, misschien wel voor jou zelf, die dwangmatig een masker op hebben en er niet meer van af durven.

Omdat ze op social media een prachtig beeld van zichzelf geschetst hebben. Omdat ze voor het werk de schijn op moeten houden of voor thuis, voor de familie of waar ook. Hoe zou het zijn, hoeveel kleur zou jij krijgen als je vrij zou leven. Op het moment dat jij je masker afzet.

Hoeveel mens gaan wij herkennen achter dat masker?

Achter dat masker daar zit degene die je werkelijk bent, zoals je geboren bent. Degene zoals je bedoelt bent, of hoe je zou kunnen zijn.

Want je weet ook wel dat er enorm veel mensen zijn die een back smile opzetten, proberen om te stralen en te doen alsof. Mensen die ‘s avonds helemaal instorten als ze thuis op zichzelf zijn. Want hoe groter de smile die we op moeten zetten, hoe hoger de schijn is die we op moeten houden, hoe meer energie het kost.

Want vaak zit er iets achter. Wat zit er eigenlijk achter, wie zit er eigenlijk achter. Wie kunnen wij zien op het moment dat het masker af gaat. Hoe zou het zijn als je helemaal vrij bent om je masker op of af te zetten op het moment dat het jou belieft.

Hoeveel schoonheid zou een masker kunnen toevoegen

Gewoon zoals jij het wilt, als het voor jou het beste uitkomt. Hoeveel schoonheid zou zo’n masker kunnen toevoegen op het moment dat jij het naar vrijheid kunt opzetten of afzetten. Hoeveel zou het voor jou kunnen betekenen als je vrij was, hoeveel zou dat kunnen betekenen voor je familie, voor je vrienden en voor je omgeving.

Als je vrij bent om jezelf in volle glorie te laten zien en te stralen. Als je vrij bent om af en toe, als het nodig is, even een masker op te zetten. Wat zou het betekenen voor de wereld als jij weer je volle kracht zou staan. En laten zien wie je werkelijk bent.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"