arrow_drop_up arrow_drop_down
26 maart 2017 

Het belang van jezelf goed voelen

Jezelf goed voelen is de basis voor succes in je werk, relatie, welzijn, communicatie en leven. Helaas denken veel mensen dat ze éérst succes moeten hebben om zich goed te voelen. Het is precies andersom: Eerst jezelf goed voelen, dán volgt het succes automatisch. De essentie van succes en flow is dat je heel dicht bij jezelf blijft. In deze hectische tijd is het belangrijk om jezelf steeds af te vragen wat en wie bij jou past. De vraag die je jezelf kunt stellen is: “Hoeveel tijd en energie spendeer ik aan mezelf goed voelen?” En besteed ik er alleen tijd aan als het écht nodig is, of ook als ik lekker in mijn vel zit?

Als het niet zo lekker loopt in je relatie:

Geef je dan je partner de opdracht dat die zich moet aanpassen? Of neem je ruimte voor jezelf en ga je éérst met jezelf aan de slag?

Als je een communicatietraining overweegt:

Wil je wat technieken leren om beter over te komen? Of zorg je dat je éérst helder hebt wie je bent en wat bij jou past?

Als je jezelf niet goed voelt:

Ga je dan gewoon nog iets meer je best doen? Of ga je nú eerst uitzoeken waar je energie van krijgt en in jezelf investeren? Oók als het zogenaamd niet kan vanwege hypotheek, werk, kinderen, verplichtingen of welk excuus ook.

Als het financieel niet goed gaat:

Vergeet je dan alles waar je voor staat en offer je alles op om financieel weer op orde te komen? Of zorg je dat je éérst in een stemming bent om open te staan om te ontvangen wat er al is?

In mijn continu-programma Lead2Flow ga ik hier veel dieper op in. Je volgt elke twee weken een Interactieve Live Sessie en een volledige cursus over steeds wisselende onderwerpen op het gebied van leiderschap, assertiviteit, vitaliteit en communicatie. Door regelmatig te herhalen zul je in een flow komen waarin je moeiteloosheid bereikt en je alles voor elkaar krijgt wat je wilt.

Over de schrijver
Jos Verheijden is ervaringsdeskundige senior Burnout Trainer & Coach en helpt ondernemers, MKB-directeuren, zelfstandigen en hoog opgeleide professionals bij het voorkomen en herstellen van burnout symptomen en gerelateerde klachten zoals stress, sociale angsten, uitstelgedrag, werkdruk, onzekerheid, overspannenheid, communicatie en leiderschap. Jos wil bijdragen aan het onafhankelijk en vrij maken van ondernemende mensen waardoor ze hun leven weer terug krijgen. Dat doet hij via zijn coaching, training, vlogs, blogs, interviews en documentaires.
Reactie plaatsen

Volg de gratis workshop: "Ik wil/moet* veranderen"