Dit is géén kerstverhaal

dit is geen kerstverhaal

Hoewel je jezelf het hele jaar kunt verbinden, helpt het kerstfeest om makkelijker de verbinding aan te gaan. Je viert samen met familie en vrienden een feestje. Dat is natuurlijk fantastisch, maar vanuit mijn vak ben ik er natuurlijk vooral alert op dat je je met jezélf verbindt. Ik ontmoet veel mensen die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt. Dat vertaalt zich in werkstress, relatieproblemen, angstaanvallen, overspannenheid en zelfs burnout.

Leef 24/7 Stap2: Stel de juiste vraag

stel de juiste vraag

Je kent het gezegde wel: 'Vraag en het wordt gegeven'. Maar ook wat je vroeger geleerd hebt: 'Kinderen die vragen worden overgeslagen'.

De vraag is hoe jij geleerd hebt te vragen.

Als je bij elke vraag steeds de deksel op je neus kreeg, ben je dan 'slimmere' vragen gaan bedenken, of ben je gestopt met vragen (omdat het toch geen zin heeft). En als je slimmere vragen hebt leren stellen; waren die dan bedoeld om je doel te bereiken, of om mogelijke problemen te omzeilen?

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en deze blog".

Lees meer over Jos

 

Deel dit artikel op LinkedIn