Neem jezelf eens wat minder serieus

Niet zo serieus aub

Als het allemaal wat te serieus wordt, vraag je dan af welke hersenhelft dit veroorzaakt en in stand houdt. Je linker hersenhelft noemen we de dominante hersenhelft. Deze wil het liefst structuur hebben, controle houden en overzicht bewaren. Deze hersenhelft gebruikt veel energie en werkt ook nog eens relatief traag. Je rechter hersenhelft noemen we de sub-dominante hersenhelft. Deze is altijd verbonden met het universum en is de bron van je intuïtie, spontaniteit en creativiteit. Deze hersenhelft gebruikt nauwelijks energie en is supersnel en efficiënt.

Terugveren na tegenslagen

Terugveren na tegenslagen

Eigenlijk is het raar dat we tegenslagen kennen. Op de een of andere manier maken we verwachtingen. Als die niet uitkomen ervaren we een tegenslag. De oplossing is dus heel simpel: Je moet gewoon geen verwachtingen hebben. Maar ja; we zijn mensen en die hebben nou eenmaal verwachtingen. Toch?! Of zit het anders in elkaar? Kunnen we ook gewoon gelukkig zijn zónder verwachtingen?

Perfectionisme is echt niet perfect

Ik loop al een aantal weken rond met het perfecte idee om een perfect artikel over perfectionisme te schrijven. Eigenlijk is dat de schuld van Carin. Ze is haptonoom en vroeg me op een heel verkeerd moment wanneer iets perfect is voor mij. Dat was op dat moment heel gemeen, want ik was keihard bezig om mijn website helemaal te vernieuwen. Daar zat ik middenin en dat kostte me al mijn aandacht en energie. De nieuwe site moest perfect worden en op 1 januari 2012 klaar zijn. Ik had de ‘kerstvakantie’ hiervoor gereserveerd. Logisch toch?!

10 jaar Verheijden Consult

Jos Verheijden

Gisteren 7 januari 2012 bestond mijn bedrijf Verheijden Consult 10 jaar. We hebben het lekker met ons gezin, voedsel en drank gevierd. Tegelijk ga ik dan nadenken wat dat nou eigenlijk betekent 'mijn bedrijf' en 'tienjarig bestaan'. Behalve een coachingruimte, een heerlijke sportauto, een computer en telefoon, is mijn bedrijf namelijk nogal vluchtig. Mensen komen en mensen gaan. Mijn bedrijfskapitaal zit niet in hardware, maar in software. Alle échte waarde die ik heb opgebouwd, is mijn kennis en ervaring

Het verhaal van de geluksguru

Er was eens een man die al jaren op zoek was naar het geluk. Toen hij hoorde van de geluksguru wist hij wat hij moest doen. Hij vertrok naar India en ging via het steile pad de berg omhoog naar de tempel van de geluksguru. Hij hoopte hier het geluk te vinden. Maar ja, zoals dat gaat bij geluksguru's........

Bij de open haard vertelt Jos Verheijden het verhaal van de geluksguru. Laat je inspireren en wie weet welk stuk van jezelf je nog tegenkomt.

Leef 24/7 Stap5: Voel dat je er al bent

We hebben vroeger geleerd dat we heel hard moeten werken om iets voor elkaar te krijgen. Dus dat doen we dan ook maar gewoon. Soms tot we er bij neervallen. Het zou toch veel prettiger zijn, als we doelen op de automatische piloot zouden realiseren. Net zo spontaan als kleine kinderen het doen. Die doen heel natuurlijk wat we als volwassenen weer opnieuw moeten uitvinden.

Leef 24/7 Stap4: Laat het verlangen los

Verlangen loslaten

Enerzijds heb je verlangen nodig om in beweging te komen, anderzijds belemmert het je om werkelijk te leven. Je wilt wel groeien, maar het lukt je niet. Mijn advies: herken het verlangen, geniet er van en laat het los. Het verlangen legt de bron van je problemen bloot; je weet nu waarom je niet verder komt. Wil je werkelijk leven in vrijheid en overvloed? Laat dan nu het verlangen los.

De bron van het verlangen

Je zult alleen naar iets verlangen als je het niet hebt, of als je denkt dat je het niet hebt. Je zult onderstaande voorbeelden wel herkennen:

Leef 24/7 Stap3: Laat je weerstand los

weerstand loslaten

Weerstand hoort bij een overdreven behoefte aan controle. Het is voor controlefreaks heel jammer, maar het is onmogelijk om op bewust niveau controle te hebben. Dus als je daar nu nog behoefte aan hebt, dan heb je een mooi probleem om los te laten. Of voel je daar ook weerstand bij? Je ervaart vooral weerstand als je iets móet doen. Zelfs als je er zelf voor kiest (sorry controlefreaks). Als je weerstand loslaat, zul je makkelijker naar je doel toegaan en doen wat je te doen hebt. Leven in het hier en nu: Leef 24/7

Gezond Slank Methode

Kijk eens naar deze (schijnbare) tegenstrijdigheid:

  1. Overgewichtige emotie-eters moeten hun emoties loslaten om slank te worden.
  2. Maar als je jouw vervelende emoties loslaat, dan wordt je juist weer dikker!!

In je kracht komen

Door je belemmerende emoties los te laten, kom je steeds meer in je kracht. Alle beperkingen die je jezelf hebt opgelegd verdwijnen. Je bent weer vrij om te doen en laten wat je wilt. Je gaat hierdoor weer terug naar de basis van je bestaan: De leerervaringen in de eerste jaren van je leven.

Over leven en overleven

Volgens mij is het leven bedoeld om prettig en overvloedig te zijn. Mijn missie is om mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Wat ik mijn coachingpraktijk zie, is dat veel mensen aan het óverleven zijn. Ze hebben heftige dingen meegemaakt en hebben hier een manier bij gezocht die hen helpt om overeind te blijven. Het voordeel is dat je verder gaat, maar het nadeel is dat het zoveel energie kost.

Je bent niet je angsten

Sommige mensen maken een giga denkfout door te denken dat ze hun angsten zijn. Sommigen denken dat ze hun angsten nodig hebben om te functioneren en te leven. Dat is dus NIET zo. Omdat sociale angsten heel heftig kunnen aanvoelen en je hele leven kunnen beheersen, lijkt het soms of ze werkelijk bij jóu horen. Het lijkt dan, alsof je er nooit meer van af komt. Dat werd ons vroeger ook wijsgemaakt door 'deskundigen': "Als je een angst in 10 jaar opbouwt, duurt het 10 jaar om hem af te bouwen". Wat een onzin!

Jos Verheijden

Jos Verheijden:

"Het is mijn missie mensen te inspireren te werken en leven in vrijheid en overvloed. Effectief leren omgaan met onzekerheden en tegenslagen. Dat doe ik via training, coaching en deze blog".

Lees meer over Jos

 

Deel dit artikel op LinkedIn